Annonce
Sport

FCM-sportschef forventer forlængelse med Jesper Hansen

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Jesper Hansen har kontraktudløb i FC Midtjylland til sommer, men en forlængelse kan snart blive en realitet.

Da FC Midtjylland mandag aften slog Randers FC med 2-1 i 3F Superligaen, var det med den sikre førstemålmand, Jesper Hansen, mellem stængerne.

Den 34-årige keeper, der kontinuerligt er med landsholdet, har kontraktudløb med FCM til sommer 2020, og endnu er det uafklaret, hvad der skal ske med førstevalget.

Efter sejren over Randers løftede sportschefen dog sløret for en igangværende dialog med henblik på en forlængelse.

- Vi har en god dialog med ham. Han er glad for at være i Midtjylland, og vi er glade for at have ham, så mon ikke vi finder hinanden i sidste ende. Det tror jeg, at begge parter har et håb om, siger sportschef Svend Graversen.

Også træner Brian Priske er glad for at have Jesper Hansen i truppen og ser gerne, at den rutinerede keeper fortsætter i klubben.

- Jeg kan kun rose ham for det arbejde, han leverer hver evig eneste dag, og gode spillere vil en træner altid gerne have i sin trup, siger Brian Priske.

På den anden side af Atlanten er den FCM-ejede keeper Bill Hamid udlejet til D.C. United i MLS, men hans lejeaftale udløber til vinter.

Hamid har spillet en stor sæson og er blandt andet blevet nomineret til årets målmand i MLS, men ifølge Svend Graversen er det endnu usikkert, hvad der skal ske med den amerikanske målmand.

- Det er glædeligt, at vi har en målmand derovre, som præsterer sådan. Så må vi se, om han skal hjem til Midtjylland og konkurrere om målmandsposten, eller om det er en mulighed at få ham solgt.

- Jeg har i hvert fald en fornemmelse af, at der er rift om ham, siger sportschefen.

FC Midtjylland og Jesper Hansen skal allerede i vælten igen på fredag, hvor holdet skal på udebanetur og møde Esbjerg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce