Annonce
Sport

FCM-profil klar til at udvandre: Gider ikke høre på abelyde

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Fremad Amager blev torsdag idømt en bøde, efter at FCM-profilen Awer Mabil hørte abelyde under en pokalkamp.

FC Midtjylland-spilleren Awer Mabil vil udvandre fra banen, næste gang han hører abelyde fra tilskuerpladserne.

Torsdag blev Fremad Amager idømt en bøde af Fodboldens Disciplinærinstans efter en pokalkamp mod FCM, hvor dommeren havde indberettet abelyde rettet mod Mabil.

Fremad Amager har selv undersøgt sagen og kan ikke bekræfte påstanden om abelyde.

- Hvis det fortsætter, forlader jeg banen. Jeg er ligeglad. Jeg repræsenterer min klub, mine fans og min familie. Min farve er ligegyldig, siger Awer Mabil til Tipsbladet.

FCM-spilleren gjorde selv linjedommeren opmærksom på lydene fra tilskuerpladserne. Han overvejede også at forlade banen.

- Jeg tænkte på det, men jeg satte mit hold først. Vi var bagud, så jeg ville ikke gøre et stort nummer ud af det. Jeg stolede på, at dommeren tog sig af det, fordi linjedommeren bevidnede det, siger FCM-spilleren.

Mabil ville i dag havde handlet anderledes, efter at han så, hvordan Englands mørke landsholdsspillere for nylig blev udsat for racisme i en udekamp mod Bulgarien i VM-kvalifikationen.

Awer Mabil fortæller til Tipsbladet, at han aldrig tidligere har oplevet racisme i Danmark.

- Jeg kan rigtig godt lide Danmark, og at opleve sådan noget ændrer ikke min mening, for jeg har været her så længe, og det var første gang. Men jeg har oplevet det tidligere andre steder, siger han.

Fremad Amager har selv undersøgt sagen. Klubben har i sin redegørelse oplyst, at der på det pågældende tribuneafsnit sidder en gruppe, der kalder tribunen for ”antiracistisk ståsted”.

Grupperingen har til Fremad Amager oplyst, at den adskillige gange igennem kampen har råbt "gult, gult, gult", "ud, ud, ud" og "ha, ha, ha".

Fremad Amager vandt pokalkampen over FCM med 1-0 er videre til ottendedelsfinalen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce