Annonce
Sport

FCK slås for sig selv og danske pladser i Europa

Claus Bech/Ritzau Scanpix

FC København kan med avancement i Europa League medvirke til, at Danmark fastholder vital plads i top-15.

Der er meget på spil for FC København, når holdet torsdag tager imod Malmö FF i den sjette og sidste kamp i Europa League-gruppespillet.

For Danmark og dansk klubfodbold generelt er der endnu mere på spil, hvis man kigger lidt længere frem.

Som den eneste tilbageværende repræsentant i Europa skal FCK forsøge at skrabe nok point sammen i denne sæson, således at Danmark kan holde fast i sin placering i top-15 på Uefas koefficient-rangliste.

Lige nu er Danmark nummer 13 på listen, der tæller alle danske point sammen i denne og de fire foregående sæsoner.

En plads i top-15 vil betyde, at Danmark i sæsonen 2021/22 har to hold med i Champions League-kvalifikationen og en enkelt deltager i Europa League-kvalifikationen.

Desuden vil Danmark få to hold med i kvalifikationen til Conference League, der bliver indført som den tredje og mindste af de tre europæiske turneringer.

Slutter Danmark uden for top-15, bliver der kun én dansk deltager i kvalifikationen til Champions League og tre deltagere i Conference League.

Efter de seneste dages resultater i Champions League kan Tjekkiet, Kroatien og Serbien ikke længere overhale Danmark. Det kan derimod Skotland, Cypern, Grækenland og Schweiz.

FCK-spilleren Viktor Fischer mener, at det er fantastisk for Danmark, at FCK har gjort det så godt i Europa i de seneste år.

- I bund og grund - og det lyder lidt egoistisk - gør vi det for vores egen skyld. Vi har ambitioner som klub, vi vil mere som klub, vi vil med i Europa hvert år, og vi vil gå videre fra Europa League-gruppen.

- Og hvis det kommer andre danske hold til gode, så er det jo fantastisk. Jo bedre den danske liga kan blive på sigt med flere hold i Europa, jo bedre vil det være, siger Fischer.

- Det må være målsætningen for dansk fodbold generelt. Det mener jeg absolut. Men det starter med, at vi som klub gør det for vores egen skyld.

- Og hvis vi hjælper resten af landet, så er det kun en bonus, siger han.

FCK-træner Ståle Solbakken fokuserer primært på at få sit eget hold videre, og så må alt andet komme i anden række.

- Denne kamp betyder, at vi har mulighed for at vinde et gruppespil, og at vi kan spille europæiske kampe efter jul.

- Og så har det betydning for Danmarks point i Europa. Så det har betydning på mange fronter, siger Solbakken.

En sejr eller uafgjort mod svenskerne vil sende FCK videre til turneringens 16.-delsfinaler i februar 2020.

- Først og fremmest er det en fodboldkamp, vi meget gerne vil vinde. Det er det, det handler om. Vi kan ikke gå og tænke på alt muligt andet.

- Vi kender præmisserne, og hvis vi vinder eller spiller uafgjort, så bliver det en god dag. Hvis vi taber, så bliver det en dårlig dag, siger Solbakken.

Kampen mod Malmö FF begynder torsdag klokken 18.55.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce