Annonce
OB

FCK-reserver var for stor en mundfuld for unge OB'ere

Janus Drachmann var i aktion for OB-reserverne mandag. Her ses han inden en superliga-kamp mod Brøndby. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
OB's reserver tabte mandag 0-2 til FCK's ditto i en kamp, hvor der var stor forskel i rutinen på de to hold.

FODBOLD: Når man på holdkortet har navne som Sten Grytebust, Victor Nelsson, Karlo Bartolec og Jens Stage, lugter det ikke ligefrem af reserveholdsfodbold, men det var dén virkelighed, der mødte OB's reserver mandag eftermiddag, da de gæstede FCK i Reserveligaen. En kamp, de tabte 2-0.

I modsætning til københavnernes trup var det et ungt OB-mandskab, hvoraf hele 12 ud af 17 spillere var fra akademiet.

Om det var forskellen i rutine, der gjorde udslaget fra kampstart skal være usagt, men der skulle ikke gå mere end fem minutter, før Jens Stage kunne bringe hjemmeholdet foran på et straffespark. Trods den dårlige start og nederlaget var det en positiv OB-assistenttræner Henrik Hansen, der udtalte sig til OB's hjemmeside efter kampen.

- Vi mødte et rigtig stærkt FCK-hold, hvor vi desværre kom dårligt fra start med et klodset straffespark fem minutter inde i kampen. Derefter kom vi rigtig godt med, og jeg synes, vi spillede en god første halvleg.

Fynboernes Max Fenger fik da også nettet til at blafre i første halvleg, men dommeren annullerede scoringen for hånd på bolden. I stedet scorede Bryan Oviedo til 2-0 for FCK.

Anden halvleg blev generelt en rodet affære med mange udskiftninger, hvilket Henrik Hansen også lagde vægt på efter kampen. Han understregede samtidig vigtigheden af, at holdets unge spillere fik prøvet kræfter med dygtige superligaspillere.

Udover spillerne, der til dagligt tørner ud for akademiet, spillede også Sayouba Mandé, Daniel Obbekjær, Oliver Lund, Janus Drachmann og Kingsley Madu.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce