Annonce
Sport

FCK overvintrer på Superligaens førsteplads efter sejr

Robert Skov førte an med et hattrick, da FC København ude slog Sønderjyske i Superligaen. Dermed ligger FCK på førstepladsen, når forårssæsonen indledes.

Med en 3-0-sejr ude over Sønderjyske efter hattrick af Robert Skov overvintrer FCK som nummer et i ligaen.

FC København kan gå på juleferie med et stort smil, efter at holdet søndag vandt 3-0 på udebane over Sønderjyske.

FCK overvintrer dermed på førstepladsen i Superligaen efter 47 point i 20 kampe, mens Sønderjyske er placeret som nummer ti med 22 point.

Sejren kan FCK især takke en sprudlende Robert Skov for, da han med tre mål nedlagde et ellers fint fightende hjemmehold.

Udeholdet tiltvang sig hurtigt initiativet i kampen, og efter 12 minutters spil bragte kantspiller Robert Skov FCK i front med sit venstreben.

Fem minutter senere burde udeholdets Nicolai Boilesen endda have bragt FCK yderligere i front, men venstrebacken missede med sit højreben tæt under mål.

Sønderjyske forsøgte at kæmpe sig tilbage i opgøret med en god fight, men Robert Skov var i flyvende spilhumør.

Efter 43 minutters spil svingede Skov nemlig igen venstrebenet, og via indersiden af stolpen bragte han københavnerne på 2-0.

Dermed var det op ad bakke for sønderjyderne, og selv om hjemmeholdet fightede godt, kunne de intet stille op mod Robert Skov og co.

Efter 62 minutters spil fik FCK et frispark tæt på sønderjydernes felt.

Denne gang kanonerede Skov bolden i mål med et hårdt spark, og endnu en gang var det venstrebenet, som slog til.

Sønderjyske forsøgte at bringe spænding tilbage i opgøret, men tættere end et stolpeskud fra kantspiller Søren Frederiksen efter 72 minutter kom holdet ikke.

Dermed kørte en flyvende Robert Skov og resten af FCK-holdet sikkert en 3-0 sejr hjem til København.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce