Annonce
Sport

FCK nedtoner straffesparkstumult efter storsejr

Robert Skov (29) bliver tiljublet af holdkammeraterne efter hans hattrick mod OB.

Et straffespark ved 5-1 i overtiden gav ballade blandt de villige FCK-skytter, men træneren nedtoner balladen.

I Paris Saint-Germain skabte uenighed om, hvem der skulle sparke straffespark enorm ballade mellem stjernerne Neymar og Edinson Cavani.

Søndag oplevede FC København et lignende problem, da Pieros Sotiriou ikke ville aflevere bolden til holdets skytte Robert Skov i overtiden af kampen mod OB ved stillingen 5-1.

Andreas Bjelland og et par andre spillere måtte nærmest flå bolden fra Sotiriou og give den til Skov, mens en frustreret cypriot skubbede til holdkammeraterne.

Men Skov scorede sikkert sit tredje mål i kampen og efterfølgende tog cheftræner Ståle Solbakken tumulten meget roligt.

- Han ville bare gerne på tavlen, og det kunne hjælpe lidt selvtillidsmæssigt. Man kan sagtens sætte sig i hans sted, for kampen var jo afgjort. Men det er Robert, som bestemmer, og han ville jo også score sit hattrick, siger Solbakken.

- Der er ikke så meget i det, og det er ikke en stor ting for mig.

Robert Skov var på forhånd udpeget som straffesparksskytte, men FCK-træneren har lagt cypriotens udfald bag sig.

- Han arbejdede desperat for at lave mål. Så blev han revet ned i feltet i 93. minut og tænkte "giv mig den bold, så jeg kan få et mål". Mere er der ikke i det, lyder det fra Ståle Solbakken.

- Pieros sparkede tidligere alle straffesparkene og scorede, men så blev han fejlopereret. Så var Viktor (Fischer, red.) straffesparksskytte og blev skadet, og siden har Robert sparket og scoret på alle.

Selv om sejren for længst var i hus, da Pieros Sotiriou skabte lidt unødvendig ballade på FCK-holdet, så var det ikke en ligegyldig scoring, mener Solbakken.

- Robert er nok vores sikreste skytte lige nu, og i sidste ende kan målscore jo blive afgørende i forhold til FC Midtjylland, siger FCK-træneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];