Annonce
Sport

FCK-keeper er rejst til Brescia for at forhandle kontrakt

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Finske Jesse Joronen kan snart være fortid i FCK og Superligaen. Han forhandler med Serie A-oprykker.

FC København-keeper Jesse Joronen er rejst til Italien for at forhandle en kontrakt på plads med Brescia.

Det siger Solbakken ifølge bold.dk til fanmediet Copenhagen Sundays.

- Han har fået lov til at rejse til Italien for at forhandle sin personlige aftale, og hvis det går i orden, så er der vel et lægetjek på vej, siger Solbakken til Copenhagen Sundays.

Solbakken slår dog fast, at et salg kun sker, hvis FCK finder en erstatning til målmandsposten.

- Hvis vi ikke får det, bliver der ikke nogen overgang, for vi skal ikke svække os så tidligt, siger Solbakken.

Også til B.T. udtaler Solbakken, at et salg er rykket tættere på. Solbakken tilføjer, at han håber, at FCK allerede har en erstatning klar.

- Men hvis ikke vi har det, så sælger vi ham ikke. Vi skal ikke svækkes. Det var det samme med Vavro - han var heller ikke blevet solgt, hvis ikke vi havde fået Victor, siger Solbakken til B.T.

Solbakken henviser til forsvarsspilleren Denis Vavro, der tidligere på sommeren blev solgt til italienske Lazio og erstattet af Victor Nelsson fra FC Nordsjælland.

Jesse Joronen har spillet én sæson i FCK. Finnen kom til FCK fra AC Horsens for et år siden og var fast målmand, da FCK i sidste sæson blev dansk mester. Brescia er oprykker i Serie A, den bedste italienske fodboldrække.

Allerede inden den kommende sæson har FCK hentet en ny målmand. Norske Sten Grytebust er kommet til fra OB. Her var han en profil i en årrække.

FCK indleder superligasæsonen på søndag på udebane mod netop OB.

/ritzau/

Annonce
Læs BTs historie om Jesse Joronens mulige salg
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce