Annonce
Sport

FCK indleder Champions League-jagt på kunstgræs i Wales

Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Ståle Solbakken giver gerne favoritværdigheden til FC København før mødet med walisiske The New Saints.

Det er tre år siden, at et dansk hold senest var repræsenteret i Champions Leagues gruppespil, men FC København står med gode muligheder for at entrere det lukrative selskab i efteråret.

Det danske mesterhold skal godt nok igennem tre kvalifikationsrunder, før billetten til gruppespillet og indtægter i omegnen af 200 millioner kroner er sikret. Men FCK er qua gode europæiske resultater de seneste fem år seedet i alle kvalifikationsrunder.

Det betyder, at københavnerne kun møder på papiret svagere modstand. Det gælder særligt i den kommende runde, hvor walisiske The New Saints (TNS) er modstanderen. Vinder FCK, venter serbiske Røde Stjerne eller finske HJK Helsinki i næste runde.

Københavnerne er storfavorit til at slå det europæiske miniputhold TNS over to kampe. Tirsdagens udekamp i Wales er dog ikke en walkover, understreger FCK-manager Ståle Solbakken.

- Det er et hold, som vi skal slå over to kampe, men vi må ikke kimse ad dem. Slet ikke på deres egen kunstgræsbane, for den kunstgræsbane blev ikke lagt i år. Heldigvis har vi to kampe, og vi tager derover for at vinde den første kamp, og ellers må vi tage dem i Parken, siger nordmanden.

FCK har imponeret resultatmæssigt i sæsonens to første kampe ved først at vende 0-2 til en 3-2-sejr ude over OB, før AGF blev slået 2-1 i fredags.

Det 13-foldige walisiske mesterhold har aldrig taget en nævneværdig skalp i Europa. Spørgsmålet er, om FCK ikke allerede har mødt to hold, der er væsentligt bedre end waliserne. Det vil Solbakken kun forholde sig til i en diplomatisk vending.

- Det er svært at sammenligne TNS med OB og AGF, for det er forskellige kulturer, men lad mig sige det sådan, at vi har mødt to rigtig gode superligahold, siger han smilende.

U21-landsholdsangriberen Jonas Wind taler mere bramfrit om sine lave forventninger til waliserne.

- Jeg kender ikke The New Saints, men ud fra det, jeg har hørt, er det helt klart et hold, vi skal gå ud og smadre, og det er jeg sikker på, at vi nok skal gøre. Det vil være rart at få den lukket derovre, siger Wind.

Hvis FCK skal gå hele vejen til gruppespillet, kræver det seks uger i træk med to kampe ugentligt - en i Europa og en i Superligaen. Det belaster truppen fysisk og giver færre træninger.

FCK har op til sæsonen hentet superligaprofilerne Sten Grytebust, Victor Nelsson, Karlo Bartolec og Jens Stage. De mange kampe giver mindre tid til indlæring på træningsbanen, og regningen kan blive betalt i Europa, påpeger Ståle Solbakken.

- Den største udfordring bliver at få sammenspillet holdet. Victor Nelsson skal i løbet af seks uger helst lære det, som Denis Vavro brugte et halvt år på at lære.

- Det bliver ikke de samme 11 spillere, vi kommer til at spille med i alle de kommende kampe, der kommer en masse rotation, siger han.

Tirsdagens opgør i Wales begynder klokken 20 dansk tid. Der er returkamp i Parken onsdag i næste uge.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];