Annonce
Sport

FCK indleder Champions League-jagt på kunstgræs i Wales

Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Ståle Solbakken giver gerne favoritværdigheden til FC København før mødet med walisiske The New Saints.

Det er tre år siden, at et dansk hold senest var repræsenteret i Champions Leagues gruppespil, men FC København står med gode muligheder for at entrere det lukrative selskab i efteråret.

Det danske mesterhold skal godt nok igennem tre kvalifikationsrunder, før billetten til gruppespillet og indtægter i omegnen af 200 millioner kroner er sikret. Men FCK er qua gode europæiske resultater de seneste fem år seedet i alle kvalifikationsrunder.

Det betyder, at københavnerne kun møder på papiret svagere modstand. Det gælder særligt i den kommende runde, hvor walisiske The New Saints (TNS) er modstanderen. Vinder FCK, venter serbiske Røde Stjerne eller finske HJK Helsinki i næste runde.

Københavnerne er storfavorit til at slå det europæiske miniputhold TNS over to kampe. Tirsdagens udekamp i Wales er dog ikke en walkover, understreger FCK-manager Ståle Solbakken.

- Det er et hold, som vi skal slå over to kampe, men vi må ikke kimse ad dem. Slet ikke på deres egen kunstgræsbane, for den kunstgræsbane blev ikke lagt i år. Heldigvis har vi to kampe, og vi tager derover for at vinde den første kamp, og ellers må vi tage dem i Parken, siger nordmanden.

FCK har imponeret resultatmæssigt i sæsonens to første kampe ved først at vende 0-2 til en 3-2-sejr ude over OB, før AGF blev slået 2-1 i fredags.

Det 13-foldige walisiske mesterhold har aldrig taget en nævneværdig skalp i Europa. Spørgsmålet er, om FCK ikke allerede har mødt to hold, der er væsentligt bedre end waliserne. Det vil Solbakken kun forholde sig til i en diplomatisk vending.

- Det er svært at sammenligne TNS med OB og AGF, for det er forskellige kulturer, men lad mig sige det sådan, at vi har mødt to rigtig gode superligahold, siger han smilende.

U21-landsholdsangriberen Jonas Wind taler mere bramfrit om sine lave forventninger til waliserne.

- Jeg kender ikke The New Saints, men ud fra det, jeg har hørt, er det helt klart et hold, vi skal gå ud og smadre, og det er jeg sikker på, at vi nok skal gøre. Det vil være rart at få den lukket derovre, siger Wind.

Hvis FCK skal gå hele vejen til gruppespillet, kræver det seks uger i træk med to kampe ugentligt - en i Europa og en i Superligaen. Det belaster truppen fysisk og giver færre træninger.

FCK har op til sæsonen hentet superligaprofilerne Sten Grytebust, Victor Nelsson, Karlo Bartolec og Jens Stage. De mange kampe giver mindre tid til indlæring på træningsbanen, og regningen kan blive betalt i Europa, påpeger Ståle Solbakken.

- Den største udfordring bliver at få sammenspillet holdet. Victor Nelsson skal i løbet af seks uger helst lære det, som Denis Vavro brugte et halvt år på at lære.

- Det bliver ikke de samme 11 spillere, vi kommer til at spille med i alle de kommende kampe, der kommer en masse rotation, siger han.

Tirsdagens opgør i Wales begynder klokken 20 dansk tid. Der er returkamp i Parken onsdag i næste uge.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce