Annonce
Sport

FCK forlænger med Stephan Andersen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Den tidligere landsholdskeeper har fået forlænget kontrakten med halvandet år, så den løber til sommeren 2021.

FC København og Stephan Andersen binder sig til hinanden i halvandet år yderligere.

Den 38-årige målmand har skrevet under på en kontraktforlængelse med superligaklubben, så den løber til sommeren 2021. Det skriver FCK på sin hjemmeside.

Den oprindelige kontrakt udløb ved udgangen af 2019.

Keeperen kom til FCK i sommeren 2014 og har siden spillet 107 kampe for klubben og har været med til at vinde tre danske mesterskaber og tre pokaltitler.

- Stephan er først og fremmest stadig en rigtig dygtig målmand, der altid leverer 100 procent på træningsbanen og i de kampe, han har fået, siger FCK-manager Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

I maj sidste år sprang Stephan Andersen akillessenen, og skaden holdt ham uden for træningsbanen i fem måneder.

- Han har vist en kæmpe dedikation i sit arbejde for at komme tilbage efter den alvorlige skade, han fik i maj, og han er nærmest første mand inde til træning hver dag, siger Solbakken.

For det danske A-landshold er det blevet til 30 optrædener for keeperen, der glæder sig over, at det lykkedes at forlænge aftalen med FCK.

- Det er en rigtig god løsning for mig. Jeg havde andre muligheder efter den tidligere aftale løb ud, men jeg har hele tiden haft et ønske om at fortsætte i FCK, hvor jeg trives supergodt i hverdagen.

- Jeg er stadig ambitiøs og har masser af sult efter at spille fodbold, så jeg er motiveret for at yde mit bedste hver dag og holde alle i målmandsteamet skarpe med sund konkurrence.

- Jeg er ikke den yngste på holdet mere, men jeg har noget erfaring og knowhow, jeg kan bidrage med, og så kan jeg jo stadig godt tage med hænder, når det er nødvendigt, siger han til hjemmesiden.

Andersen har tidligere blandt andet spillet i Brøndby IF, Charlton, Evian, Real Betis og Go Ahead Eagles.

/ritzau/

Annonce
Læs nyheden på FCK''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce