Annonce
Sport

FCK-angriber glæder sig over brudt stime i Farum

Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Angriberen Jonas Wind er glad for, at det endelig lykkedes FC København at vinde på kunstgræsset i Farum.

FC København-angriberen Jonas Wind glæder sig over, at det endelig lykkedes holdet at vinde på kunstgræsset i Farum.

Mandag snuppede københavnerne en stensikker 3-0-sejr over FC Nordsjælland i Superligaen, og det var første gang i ti forsøg, at FCK tog sejren på FCN's kunstige underlag.

- Det er da dejligt at få slettet den statistik. Ståle havde ikke vundet før nu, så det er da dejligt. Men det er mest sejren i sig selv, vi fokuserer på, siger Jonas Wind.

Selv om FCK-træner Ståle Solbakken efter kampen var tilfreds med endelig at få en sejr i Farum, så benyttede han igen lejligheden til at rette kritik mod underlaget.

- Selv om vi vandt, så synes jeg stadig, at banen er en skændsel for dansk fodbold, siger Ståle Solbakken.

- Nu vandt vi, så det er ikke for at brokke mig. Men fodbold skal ikke spilles på sådan et underlag, siger nordmanden.

Modsat Solbakken er Jonas Wind ikke helt så kritisk over for underlaget.

- Jeg er fra den generation, som har spillet på kunstgræs 6 ud af årets 12 måneder. Jeg har det egentlig fint med det og finder mig godt tilpas på kunstgræs.

- Bolden hopper ikke så meget rundt som på en græsbane, men det skal da også siges, at jeg helt klart foretrækker græs, siger Wind.

Sejren var FC Københavns femte ud af fem mulige i mesterskabsspillet, men Ståle Solbakken er endnu ikke klar til at fejre mesterskabet trods et stort forspring til forfølgerne fra FCM.

- Alle kampe er svære. Nu har vi OB og Brøndby i de næste. Så vi tænker ikke sådan. Vi tænker på at vinde næste kamp.

- Nu har vi vundet de første fem, og det er en kæmpe præstation, mener Solbakken.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce