Annonce
Sport

FCK-anfører før Dynamo Kiev: En chance kan være nok

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Carlos Zeca har en tro på, at FCK trods spillemæssige udfordringer kan vinde eller tage point i Ukraine.

FC København møder torsdag Dynamo Kiev på udebane i en direkte duel om førstepladsen i gruppespillet i Europa League.

Begge mandskaber har fire point efter de første kampe mod Malmö FF og FC Lugano i gruppe B.

FCK-anfører Carlos Zeca vurderer, at FCK trods nogle knapt så overbevisende præstationer på det seneste er i stand til hente point i den ukrainske hovedstad.

- Vi tager dertil og spiller for at vinde eller i det mindste få point med, siger Zeca.

Midtbanespilleren mener, at FCK skal gøre det bedre end senest, hvor det blev 1-1 ude mod Malmö FF. Her stod det danske mesterhold godt i defensiven, men skabte meget få chancer.

- Vi skal spille bedre, end vi gjorde mod Malmö. Vi skal stå kompakt og ikke lukke mål ind, for jeg er sikker på, at vi mindst får en chance og måske kan vi score på den og vinde.

- Vi skal gøre, som vi gør i alle kampe - forsøge at spille fodbold, gå efter det, skabe chancer og så se, hvad der sker, siger anføreren.

FCK er inde i et hårdt program med kampe i Superligaen, pokalturneringen og Europa League. Derudover optræder en del i truppen på diverse landshold, hvilket har medført ekstra meget rejseri.

Carlos Zeca har for nylig været afsted med det græske landshold.

- Vi spiller med tre dages mellemrum og har også rejser. Flere af os spiller på landshold. Man kan sikkert godt tænke sig til, hvordan det er at være i vores kroppe lige nu.

- Men trænerne gør et fantastisk job med at få spillerne klar, siger Zeca.

FCK indledte gruppe B i Europa League med en hjemmesejr på 1-0 over FC Lugano og fulgte op med 1-1 ude mod Malmö FF. Dynamo Kiev har på eget græs slået svenskerne 1-0 og spillet 0-0 i Schweiz.

Torsdagens opgør i Ukraine sparkes i gang klokken 21.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce