Annonce
Sport

FC København sælger Cornelius til Cardiff

FC København sælger angriberen Andreas Cornelius til Premier League-klubben Cardiff City.

FC København-angriberen Andreas Cornelius skal fremover spille for Cardiff City i den engelske Premier League.

Superligaens topscorer Andreas Cornelius skifter fra FC København til Cardiff City i den engelske Premier League.

Ifølge en fondsbørsmeddelelse fra Parken Sport & Entertainment betyder salget, at forventningerne til årsregnskabet bliver forbedret med 65 millioner kroner.

Cornelius fik sit store gennembrud i sidste sæson, hvor han sluttede øverst på topscorerlisten i den danske Superliga med 18 scoringer.

Den pludselige succes kom uventet og var en direkte konsekvens af, at FC København sidste sommer fik solgt den hidtidige angrebsstjerne Dame N'Doye.

I hans sted fik Cornelius chancen og greb den øjeblikkeligt:

- For et år siden var der ingen, der kunne have forudset, at Cornelius ville bryde igennem på den måde, siger FC Københavns træner Ariël Jacobs.

- Du kunne se, at han havde noget potentiale: Stor fyr, dækker bolden, ved hvor målet står, men udviklingen var umulig at forudsige. Utroligt nok havde han næsten ingen udfald, og det er usædvanligt for unge spillere, lyder det fra Jacobs.

De stabile præstationer gav også debut på A-landsholdet i september sidste år. Siden har Cornelius spillet syv kampe i rødt og hvidt og lavet et enkelt mål.

Nu venter altså en tilværelse i den nyoprykkede klub i en liga, hvor den talentfulde forward får mulighed for at måle sig med nogle af verdens bedste spillere.

For første gang kan han nu koncentrere sig fuldt og helt om fodboldkarrieren, efter at han de seneste år har passet sin skole ved siden af træningen i FC København.

Den nybagte student er den tredje danske spiller, der er blevet solgt til den økonomisk lukrative Premier League i sommerpausen.

Tidligere på sommeren blev FC Nordsjællands Jores Okore og AaB's Nicklas Helenius begge sendt til Birmingham-klubben Aston Villa.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Badmintonforbund er begejstret for Odense

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce