Annonce
Sport

FC Fyn skal lige huske at rykke op først

Annonce

FC Fyn kan gå til vinterpausen med stolthed over det, som er nået på de fire måneder, som Odenses nye fodboldprojekt har eksisteret. Med sejren over topholdet Skive kan FC Fyn for alvor drømme om at stå med en sommerbillet til 1. division, hvilket igen vil tænde den evindelige snak om stadion-rettigheder.

Stadig bør slås fast, at forårets ridt mod oprykning bliver besværligt. Skive viste på Atletikstadion, hvorfor klubben kom med så flot en serie i bagagen.

Senest efter en oprykning vil FC Fyn-toppen for alvor smide havre ind til den gamle traver om, at det Carlsberg-sponserede OB fælt har sat sig på Odense Stadion, og at det minimerer konkurrenternes muligheder. Det er smart nok af FC Fyn at tænde den snak hver tredje måned, for det pirker altid lidt til folks sympati for en underhund, og det er i hvert fald god reklame for sponsoren Albani, der som element i Royal Unibrew-koncernen er pisket til at pleje sine interesser skarpest muligt i disse fusionstider.

Men faktum er, at OB og Odense Kommune for to år siden underskrev en 30-årig lejekontrakt, så OB-baglandet fik platformen til at investere i den tribune-modernisering, der siden har været med til at løfte klubben til den øjeblikkelige succes. Aftalen var og blev resultatet af en normal demokratisk proces, og kun den alleryderste venstrefløj var imod, mens det normale socialdemokratiske bagland for de gamle arbejderklubber - og den borgerlige fløj - stemte for.

Det er en kendt sag, at ikke mindst den daværende rådmand, Søren Thorsager (S), var meget på gade og vej for at få den stadionaftale i hus, og det var som bekendt længe, før det nye spændende FC Fyn blev skabt. Måske den berømte anelse for sent.

Men når folket klapper OB ind på Odense Stadion mod Lens på torsdag 14 dage, så kan Thorsager, og naturligvis hele den borgerlige fløj, dybest set tage deres del af æren for OB-fremgangen.

Byrådsflertallet tog et skarpt valg for at give byens superliga-klub de bedst mulige betingelser i konkurrencen mod de storkøbenhavnske giganter.

Og modstanderne havde da klart ret i, at det svækkede de øvrige klubbers muligheder. Men Odense er jo ikke Sevilla, Manchester eller Birmingham, og der er vel ikke råd og plads til to flotte stadions.

Hvis DBU en dag siger stop for en dispensation på Atletikstadion, så vil FC Fyn være tvunget til at spille i Fionia Park. Hvis FC Fyn-toppen da ikke vil være virkelig kreativ og sammen med atletikklubben OGF og OIK finde på et eller andet smart med Atletikstadion? Hvis man har visionerne og dygtigheden, er alt jo muligt.

Foreløbig må man bare håbe og tro på, at FC Fyn rykker op til sommer. Så vil FC Fyn jo prøve at få dispensationen forlænget - eller få en god aftale med OB, eller prøve at presse politikerne til at ændre stadion-betingelserne ved at skabe en ny debat. Men OB har med lejekontraktens klare ordlyd nu juraen på sin side, hvor det før blot var en stadionaftale, der nemt kunne fortolkes politisk.

Før FC Fyn tænder den kendte snak igen, så skal oprykningen dog lige i hus først. Og Jesper Kjærulff, Morten Panduro, Lars Jørgensen og de andre dygtige spillere skal huske at gentage deres succestricks i det hektiske forår.

Guleroden er kampe mod både AGF, Vejle og Sønderjyske. Det er da værd at løbe efter. Som det skete mod Skive i de sidste 45 minutter.

I byens - i hvert fald lidt endnu - alternative arena.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce