Annonce
Sport

FC Fyn pisket til at ride videre

Jesper Luth (t.h.) og Mlungesi Mchunu i aktion for FC Fyn i den forgangne weekends opgør mod Varde.

FC Fyn fortsætter sejrskursen.

Femte sejr i træk i 2. division blev en realitet søndag aften i styrtebadet på Odense Atletikstadion, og dermed har FC Fyn allerede lagt seks points afstand til en formodet opryknings-rival som Brabrand. Og da den anden nedrykker fra 1. division, Thisted, heller ikke har fået en imponerende start, så har træner Roald Poulsen og hans mandskab i hvert fald skabt sig en perfekt udgangsposition til resten af efterår.

Nok er der 25 runder tilbage, før den ene direkte oprykningsbillet, og adgangen til toerkampen, er på plads, men det er det effektive, disciplinerede og stærke kombinationsspil, som giver løfter.

Det vakte opsigt, da træner Roald Poulsen i sommer, i kølvandet på oprykningskikset mod Hvidovre, indrømmede motivationsproblemer. Poulsen kom tilbage fra ferie og valgte at gå i gang med arbejdet, og senest nu kan al tvivl fejes væk sammen de første faldende efterårsblade. Der er et tydeligt Roald Poulsen-snit over holdet, hvor presspillet ofte udløser skarpe kontrastød.

Presset på FC Fyn er dog stadig stort, for det er et godt bud, at det ambitiøse overbygningsprojekt ikke har nogen reel fremtid, hvis oprykningen igen glipper. For nylig blev en kommunikationsmedarbejder og en sælger fyret, så administration skrumpede fra fem til tre mand. Klogt nok at bruge moneterne på en sidste, sportslig satsning.

Men en ny sparerunde efter kiks nummer to vil formentlig sende FC Fyn ned i sportslig middelmådighed, og så kan man lige så genoplive de tre moderklubber, B1909, B1913 og Dalum, som bærere af hver deres førstehold. Selv om det næppe heller vil føre til andet end anonymitet i 2. division. For her vil rivalerne æde hinanden op igen i den interne bykrig.

FC Fyn er dags dato det eneste hold i Danmarksturneringen med maksimumpoints, og der er kun scoret ét mål mod de blårøde, og om tre uger kommer AaB på besøg i pokalen.

Som de siger på TV2-Sport, når der er amerikansk fodbold: FC Fyn har momentum for tiden, og det vil være meget klogt at holde fast i denne moderne fordel.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce