Annonce
Sport

FC Fyn har ét skud mere i bøssen

Annonce

FC Fyn kiksede ved målstregen. Det visionære og ambitiøse projekt skal ud på en meget lang ommer. Over Varde, Thisted og Vanløse. Og mod flere stærke superliga-reserver. I samme 2. division vest, som FC Fyn ikke magtede at komme ud af i det første leve-år.

Det var dybt bittert for FC Fyn, at oprykningen kiksede mod Hvidovre, for den brændte mega-chance ved 1-0 kort før tid blev i stedet til det hjørnespark, som gav Hvidovre den afgørende udligning. Men hvis og hvis. Den nøgne kendsgerning er, at FC Fyn stadig skal bevise, at den sportslige standard lever op til den flotte organisation, den imponerende glød på tribunen og ambitionerne om en dag at spille om oprykning til Superligaen.

Desværre var det ikke overraskende, at FC Fyn-spillerne til tider virkede handlingslammede mod Hvidovre. I den første kamp på udebane var holdet outsider og leverede en næsten optimal indsats, trods flere afbud. I hjemmekampen havde FC Fyn den bedste udgangsposition, men presset virkede for stort. Det har ofte været den samme historie i den forløbne sæson, og især på udebane har FC Fyn gang på gang kikset.

Selvfølgelig hjalp det ikke, at forsvarskæmpen Noel Seka måtte stå over i de sidste kampe efter det hæslige overfald i bymidten, at robuste Ken Ragus måtte udgå tidligt i lørdags, og at Lwasi Sahula og Mlungesi Mchunu ikke var toptrimmede efter for mange skader. Men det er stadig tydeligt, at der mangler nogle markante lederfigurer på det FC Fyn-hold. Det koster i de afgørende kampe, og så hjælper det ikke, at de rødblå ofte har spillet champagnefodbold.

Nu skal FC Fyn-toppen evaluere sæsonen. Der er mange spørgsmål? Træner Roald Poulsen var millimeter fra triumfen i lørdags, så det er svært at klandre træneren, men kan den rutinerede og fagligt dygtige herre mobilisere gejst til endnu en lang sæson over jysk stok og sten? Er det ikke nødvendigt at hente mindst én anførertype til holdet? Hvorfor er det lige, at FC Fyns trup lige nu skulle være bedre end dem, som 1. divisions-nedrykkerne Brabrand og Thisted mønstrer? Kan der presses flere træningsenheder ud af spillernes hverdag?

Hvis FC Fyn kikser igen, kan det føre til diskussioner om hele konceptet, og i yderste fald til en gendannelse af den gamle, ørkesløse rivalisering på stedet mellem Dalum, B1909 og B1913. Det vil være synd, for i det lange perspektiv virker FC Fyn som et godt alternativ til OB. I første omgang i 1. division, og det er som spået i disse spalter den virkelighed, det i mange år vil handle om.

FC Fyn er presset, for konceptet på det nuværende økonomiske niveau har formentlig kun ét skud mere i bøssen. Det bliver spændende at se, om FC Fyn har lært lektien af lørdagens brutale punktum mod Hvidovre. Næste sæsons 2. division ser endnu sværere ud. Ledelsen mangler stadig at vise omverdenen, hvorfor man skulle være favorit i den række.

Det kræver markant handling i sommerpausen.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce