Annonce
Sport

FC Fyn har ét skud mere i bøssen

FC Fyn kiksede ved målstregen. Det visionære og ambitiøse projekt skal ud på en meget lang ommer. Over Varde, Thisted og Vanløse. Og mod flere stærke superliga-reserver. I samme 2. division vest, som FC Fyn ikke magtede at komme ud af i det første leve-år.

Det var dybt bittert for FC Fyn, at oprykningen kiksede mod Hvidovre, for den brændte mega-chance ved 1-0 kort før tid blev i stedet til det hjørnespark, som gav Hvidovre den afgørende udligning. Men hvis og hvis. Den nøgne kendsgerning er, at FC Fyn stadig skal bevise, at den sportslige standard lever op til den flotte organisation, den imponerende glød på tribunen og ambitionerne om en dag at spille om oprykning til Superligaen.

Desværre var det ikke overraskende, at FC Fyn-spillerne til tider virkede handlingslammede mod Hvidovre. I den første kamp på udebane var holdet outsider og leverede en næsten optimal indsats, trods flere afbud. I hjemmekampen havde FC Fyn den bedste udgangsposition, men presset virkede for stort. Det har ofte været den samme historie i den forløbne sæson, og især på udebane har FC Fyn gang på gang kikset.

Selvfølgelig hjalp det ikke, at forsvarskæmpen Noel Seka måtte stå over i de sidste kampe efter det hæslige overfald i bymidten, at robuste Ken Ragus måtte udgå tidligt i lørdags, og at Lwasi Sahula og Mlungesi Mchunu ikke var toptrimmede efter for mange skader. Men det er stadig tydeligt, at der mangler nogle markante lederfigurer på det FC Fyn-hold. Det koster i de afgørende kampe, og så hjælper det ikke, at de rødblå ofte har spillet champagnefodbold.

Nu skal FC Fyn-toppen evaluere sæsonen. Der er mange spørgsmål? Træner Roald Poulsen var millimeter fra triumfen i lørdags, så det er svært at klandre træneren, men kan den rutinerede og fagligt dygtige herre mobilisere gejst til endnu en lang sæson over jysk stok og sten? Er det ikke nødvendigt at hente mindst én anførertype til holdet? Hvorfor er det lige, at FC Fyns trup lige nu skulle være bedre end dem, som 1. divisions-nedrykkerne Brabrand og Thisted mønstrer? Kan der presses flere træningsenheder ud af spillernes hverdag?

Hvis FC Fyn kikser igen, kan det føre til diskussioner om hele konceptet, og i yderste fald til en gendannelse af den gamle, ørkesløse rivalisering på stedet mellem Dalum, B1909 og B1913. Det vil være synd, for i det lange perspektiv virker FC Fyn som et godt alternativ til OB. I første omgang i 1. division, og det er som spået i disse spalter den virkelighed, det i mange år vil handle om.

FC Fyn er presset, for konceptet på det nuværende økonomiske niveau har formentlig kun ét skud mere i bøssen. Det bliver spændende at se, om FC Fyn har lært lektien af lørdagens brutale punktum mod Hvidovre. Næste sæsons 2. division ser endnu sværere ud. Ledelsen mangler stadig at vise omverdenen, hvorfor man skulle være favorit i den række.

Det kræver markant handling i sommerpausen.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Forældre klager over andre forældre: Nu vanker der bøder, hvis ikke du slukker motoren ved skoler og børnehaver

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Middelfart

Taget på fersk gerning: Polsk vognmand må efterlade lastbil i Danmark

Navne For abonnenter

Gift i 65 år: - Og nu render du også med min tjenestepige!

Nyborg

Reddet på målstregen: Balletskolen flytter til musikskolen

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Faaborg-Midtfyn

Man behøver ikke bruge flere penge for at skabe bedre velfærd

Erhverv

Kirsten sælger sidste bid af sin mands firma: - De interesserede tænkte nok, at jeg var et let offer

Erhverv

Marcus og Marius drømmer om at overtage slægtsgården: - Men det bliver svært uden investorer udefra

Nordfyn For abonnenter

Odense kan være uoverskuelig for ældre: - Vi kommer nok "aller" til at prøve letbanen

Odense For abonnenter

Carlos Daabas anholdt i Bulgarien: På flugt siden politiet droppede håndjern på vej til arresten - Han ønsker at vende hjem

Navne For abonnenter

Ordblinde Mads hiver sølvmedalje med hjem fra svendeprøven: Tømrerfirma har allerede ansat ham

Annonce