Annonce
Serie 2

FC Broby vinder igen i målrig kamp

Arkivfoto: Kim Rune
Hjemmekampen mod Glamsbjerg IF gav FC Broby tre point.

Serie 2, pulje 3, FC Broby-Glamsbjerg IF 7-0.

Torsdagens kamp mod Glamsbjerg IF resulterede i tre point for FC Broby. Hjemmekampen endte 7-0. Sejren var den tredje i træk og den sjette i sæsonen for FC Broby i Serie 2, pulje 3.

FC Brobys mål blev scoret af Nickolaj Rasmussen (12, 24 og 33), Daniel Hansen (46, 67 og 75) og Frederik Madsen (40).

Efter hjemmekampen ligger FC Broby nummer to med 20 point og en samlet målscore på 42-8 efter otte spillede kampe ud af 22. Glamsbjerg IF ligger nummer et med 21 point og en samlet målscore på 24-17.

FC Brobys træner har følgende kommentar: - Vi spillede en rigtig god kamp. Vi var tilstede over hele linjen fra start af og vi var gode til at stresse modstanderen når de havde bolden. Det har været en fornøjelse at være træner de sidste kampe, da de ting vi har øvet til træning, er blevet bragt med til kampene. Kæmpe cadeau til drengene, afslutter FC Broby træner, John Hansen.

FC Brobys næste kamp spilles lørdag den 12. oktober kl. 15:30 på hjemmebane mod Korup IF, der ligger nummer i rækken med point.

Glamsbjerg IF skal på banen lørdag den 19. oktober kl. 15:00. Det sker på hjemmebane mod MG & BK, der ligger nummer seks i rækken med 11 point.

Denne artikel er skrevet af Ritzaus tekstrobot på baggrund af data fra Fyens Stiftstidendes sportsredaktion og DBU.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce