Annonce
Udland

FBI registrerer stadig flere hadforbrydelser i USA

Antallet af anmeldte antisemitiske hadforbrydelser steg fra 2016 til 2017 med 37 procent - fra 684 til 938.

Antallet af hadforbrydelser er stigende i USA - navnligt dem der synes at være motiveret af antisemitisme.

I 2017 blev der registreret 7175 anmeldte hadforbrydelser i USA. Året før var tallet 6121. Det viser opgørelser fra det føderale politi FBI.

Antallet af anmeldte antisemitiske hadforbrydelser blev øget med 37 procent - fra 684 til 938. Det er tredje år i træk, at der er sket en forøgelse på dette felt.

USA's fungerende justitsminister, Matthew Whitaker, siger, at forbrydelser som disse strider mod landets grundlæggende værdier.

- Jeg er især bekymret over forøgelsen i antallet af antisemitiske hadforbrydelser, siger han i en erklæring.

De nye tal er blevet offentliggjort en uge efter, at en bevæbnet mand åbnede ild i en synagoge i Pittsburgh og dræbte 11 personer. "Alle jøder skal dø", råbte gerningsmanden, inden han åbnede ild under en navneceremoni i synagogen.

Massakren i synagogen i Pittsburgh udløste debat forud for det amerikanske midtvejsvalg den 6. november. Debatten handlede blandt andet om præsident Donald Trumps ophedede politiske retorisk og hans sprogbrug omkring ham selv som "nationalist".

Trump-administrationen afviser enhver beskyldning om, at præsidenten skulle have opildnet hvide nationalister og nynazister til vold.

Ud af de 6370 kendte gerningsmænd, der er omtalt i den nye rapport, er 50,7 procent hvide. 21,3 procent af dem er sorte eller afroamerikanere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce