Annonce
Udland

FBI registrerer stadig flere hadforbrydelser i USA

Antallet af anmeldte antisemitiske hadforbrydelser steg fra 2016 til 2017 med 37 procent - fra 684 til 938.

Antallet af hadforbrydelser er stigende i USA - navnligt dem der synes at være motiveret af antisemitisme.

I 2017 blev der registreret 7175 anmeldte hadforbrydelser i USA. Året før var tallet 6121. Det viser opgørelser fra det føderale politi FBI.

Antallet af anmeldte antisemitiske hadforbrydelser blev øget med 37 procent - fra 684 til 938. Det er tredje år i træk, at der er sket en forøgelse på dette felt.

USA's fungerende justitsminister, Matthew Whitaker, siger, at forbrydelser som disse strider mod landets grundlæggende værdier.

- Jeg er især bekymret over forøgelsen i antallet af antisemitiske hadforbrydelser, siger han i en erklæring.

De nye tal er blevet offentliggjort en uge efter, at en bevæbnet mand åbnede ild i en synagoge i Pittsburgh og dræbte 11 personer. "Alle jøder skal dø", råbte gerningsmanden, inden han åbnede ild under en navneceremoni i synagogen.

Massakren i synagogen i Pittsburgh udløste debat forud for det amerikanske midtvejsvalg den 6. november. Debatten handlede blandt andet om præsident Donald Trumps ophedede politiske retorisk og hans sprogbrug omkring ham selv som "nationalist".

Trump-administrationen afviser enhver beskyldning om, at præsidenten skulle have opildnet hvide nationalister og nynazister til vold.

Ud af de 6370 kendte gerningsmænd, der er omtalt i den nye rapport, er 50,7 procent hvide. 21,3 procent af dem er sorte eller afroamerikanere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Borgere chikaneres i Skt. Klemens: - Nu er det jo sådan, at folk ikke tør lufte hunden om aftenen

Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce