Annonce
Erhverv

Fazer-direktør om milliardsalg: Alle ansatte i Danmark overtages af Compass Group

De ansatte i Fazer Food Services overgår, hvis salget godkendes af EU's konkurrencemyndighed, til den ny ejer, Compass Group. Om salget betyder forandringer i det danske hovedkontor i Odense, kan Mats Liedholm (billedet), administrerende direktør i Fazer Lifestyle Foods, ikke svare på, men henviser til Compass Group. Foto: Fazer Group.

Odense: De omkring 1000 danske medarbejdere i Fazer Foods Service Danmark, som har hovedkontor i Odense, bliver ansat i giganten Compass Group, hvis den engelske virksomheds køb af Fazer Foods Service godkendes af konkurrencemyndighederne.

Det oplyser Mats Liedholm, administrerende direktør i Fazer Lifestyle Foods, til Fyens.dk.

- Så der er ikke nogen, der mister jeres job?

- Nej, når aftalen godkendes af EU's konkurrencemyndigheder, overgår alle ansatte til Compass Group.

- Skal der ske forandringer i forhold til hovedkontoret i Odense?

- Det spørgsmål må du stille til Compass Group.

- Fazer Foods Service har i flere år haft en strategi om blandt andet at få kunderne til at spise sundere og at producere mere bæredygtigt. Kommer salget til at påvirke den strategi?

- Den strategi, som Fazer har totalt set, stemmer meget godt overens med den overordnede strategi, som Compass Group også har. Og det er et af de strategisk vigtige spørgsmål, hvor vi kan se, at her bliver Compass Group en meget stærk ejer af Fazer Foods Service. De har de samme ambitioner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce