Annonce
Assens

Fattighjælp på vej: Assens Kommune får 10 millioner

Staten sender 10 millioner kroner i fattighjælp til Assens Kommune. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Der er 10 millioner kroner på vej til Assens Kommune.

Pengene kommer fra statens §16-midler - den såkaldte fattigdomspulje, hvorfra der ydes tilskud til kommuner med dårlig økonomi.

Assens Kommune havde søgt om 50 millioner kroner fra puljen, der i alt lød på 350 millioner. 61 kommuner søgte i år puljen, og mandag formiddag fik de besked om eventuel hjælp.

Og her var der så 10 millioner kroner til Assens Kommune.

- Det er dejligt og helt bestemt positivt, siger økonomichef i Assens Kommune Jens-Henrik Ebbesen.

De penge skal indarbejdes i budgettet for 2020, men hvad de kommer til at betyde for den samlede økonomi er for tidligt at sige, siger forklarer økonomichefen.

- Nu skal vi lægge de sidste tal ind i maskinen og have regnet ud præcist, hvordan økonomien for næste år ser ud. Det ved vi i de kommende dage, forklarer Jens-Henrik Ebbesen.

Annonce

Tilfreds borgmester

Også borgmesteren i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), ser positivt på mandagens nyhed.

- Det er et godt løft til vores kassebeholdning, siger Søren Steen Andersen.

Og selvom Assens Kommune havde søgt om 50 millioner kroner, er borgmesteren tilfreds med de 10 millioner kroner.

- Der var jo mange kommuner, der havde søgt om tilskud. Så vi er glade for de penge, vi har fået tildelt. Det hjælper på det, vi har at arbejde med i forhold til budgettet, siger Søren Steen Andersen.

De 10 millioner bliver del af budgettet for 2020. Budgetforhandlingerne starter fredag klokken 8.30.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Assens

Slanger i fokus på Terrariet

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce