Annonce
Debat

Fattigdom. Giv varer væk

Læserbrev: "Langt højere bjerge så vide om land" hedder en af vore skattede fædrelandssange. Jeg har sunget den højt mange gange. Som barn og ung blev strofen: "Hvor få har for meget og færre for lidt" sunget med ekstra kraft. For det føltes så sandt.

I 2012 rejste jeg i Afrika i tre måneder. Ved næsten alle supermarkeder stod der mennesker uden for indgangen, som bad om at måtte komme med ind og handle for mine penge. Så kunne jeg se, hvad de brugte pengene til. Og på vej ud fra kassekøen stod der en indkøbsvogn, hvor jeg kunne donere fødevarer i til de fattige. Til folk som kunne komme ind i forretningen. De fattigste havde kun adgang sammen med en, som ville betale for dem.

I dag, en onsdag i 2017 i mit lune hjem i Danmark, læser jeg annoncer fra de lokale supermarkeder. Der er mange fine og billige tilbud. Men det slår mig, at mange forretninger reklamerer for, at de og vi handler socialt og hjælper fattige familier i Danmark. Og det er da fint.

Jeg hører om flere familier, som overlever ved at hente mad i containerne. Pandelampemenneskene står klar kl. 22, når forretningerne lukker, og henter mad til de næste dage. Og det er kriminelt. Nu hvor fattigdommen breder sig i Danmark, kunne vi da begynde at gøre som i Afrika. Sæt et par vogne ud hver aften med de varer, som alligevel skal smides ud, men som nogen godt kunne få glæde af. Fattigdom skal ikke kriminaliseres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Danmark

Nikotinposer betyder færre rygere

Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce