Annonce
Faaborg-Midtfyn

Farvel til Svanen og Bertha-K: Jette Kobber har solgt sit rederi til skipper fra Mors

Bertha-K skal fortsat afløse blandt andre Ø-Færgen, når den skal i dok. Arkivfoto: Søren Stidsholt Nielsen
Jette Kobber, Faaborg, har pr. 1. marts solgt sit rederi, JK Shipping med skibene Svanen og Bertha-K, til skipper Jesper Dalstrup fra Mors. Allerede i 2020 sejlede de to skibe primært i Limfjordsområdet, og det skal de fortsat gøre, blandt andet på overfarten mellem Rønbjerg og Livø.

Faaborg: De to skibe Svanen og Bertha-K er ikke længere på Faaborg-hænder. De har hidtil været ejet af Jette Kobber, der har drevet rederiet JK Shipping, men pr. 1. marts har hun solgt hele molevitten til skipper Jesper Dalstrup fra Mors.

- Jesper Dalstrup sejlede for mig sidste år, og han spurgte, om jeg var interesseret i at få en kompagnon. Vi blev enige om, at vi lige skulle se, hvad den første sæson bragte, og så skulle vi snakke sammen om det. På et tidspunkt spurgte han så, hvad jeg sagde til, hvis han købte det hele. Jeg kom frem til, at det måske egentlig var okay. Vi havde nok en lidt forskellig tilgang til det - hvor Jesper nok gerne ville ekspandere, mens jeg var mere interesseret i bare at konsolidere. Så det endte med, at jeg solgte rederiet, fortæller Jette Kobber.

- Men vi har aftalt, at jeg fortsætter som administrativ konsulent i en årrække, indtil han har så meget styr på det, at han klare det selv, tilføjer hun.

Jette Kobber, enke efter Jan Kobber, har solgt sit rederi, JK Shipping, som omfatter skibene Svanen og  Bertha-K. Arkivfoto: Palle Søby
Annonce

Sejler primært i Limfjorden

De to skibe har i sæsonen 2020 primært huseret i Limfjorden, blandet andet på færgefarten mellem Rønbjerg og Livø, og det kommer de fortsat til.


Der er dælme langt fra Faaborg til Limfjorden, og selv om jeg har haft et fantastisk personale, er der stadig mange ting, der skal gøres.

Jette Kobber, indtil 1. marts ejer af JK Shipping


- Jesper er 53 år og er uddannet smed og sætteskipper og har senest i 2020 sejlet som skipper på både M/S Svanen og M/S Bertha-K, så han har en rigtig god ballast til at kunne drive rederiet videre i samme gode ånd. Jesper er gift med Jonna og er bosat på Mors i Karby, så han er tæt på skibene og kan træde til, når der sker noget med sygemelding og den slags, så det hele bliver mere fleksibelt på den måde. Der er dælme langt fra Faaborg til Limfjorden, og selv om jeg har haft et fantastisk personale, er der stadig mange ting, der skal gøres, fortæller Jette Kobber.

Annonce

Afløser for færgerne i øhavet

Selv om de to skibe ikke har sejlet så meget i Det Sydfynske Øhav på det seneste, har man stadig kunnet opleve Bertha-K som afløserfærge for færgerne i øhavet, og det kommer den fortsat til.

- Alle aftaler om færgeafløsning, tursejladser for Nykøbing Mors Turistkontor samt færgesejlads på ruten Rønbjerg-Livø fortsætter uændret, understreger Jette Kobber.

Svanen, som her ligger i Rudkøbing, har ligesom Bertha-K primært sejlet i Limfjorden på det seneste, og sådan vil det fortsat være, efter Jette Kobber har solgt JK Shipping til Jesper Dalstrup fra Mors. Arkivfoto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce

Fortsætter med JK Bussen

Hun driver fortsat JK Bussen i Faaborg sammen med Jens Bonde Jantzen. De laver blandt andet endags indkøbsture til Flensborg samt udflugter og busrejser i både Danmark og udlandet.

- Vi håber, at vi snart kan komme i gang igen, for vi græder lidt i øjeblikket. Hvis der ikke havde været lukket ned i 2020, havde vi haft et fantastisk år. Det kan vi se på de aflysninger, vi havde, fortæller Jette Kobber, der ligesom alle andre i rejsebranchen håber på, at verden snart åbner igen, og at et coronapas måske kan medvirke til at gøre det mere trygt at rejse igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce