Annonce
Odense

Farvel til Odense: Stor tøjkæde lukker butik i Rosengårdcentret

Tøjkæden Marcus lukker og trækker sig dermed fra Rosengårdcentret - og Fyn. Tilbage har kæden 18 butikker i Jyllland og på Sjælland. Arkivfoto: Michael Bager
Tøjkæden Marcus, der har 18 butikker landet over, lukker i Rosengårdcentret med øjeblikkelig virkning.

Dårlig økonomi får nu tøjkæden Marcus, med 18 butikker landet over, til at lukke deres butikker i Odense og Fredericia. Tirsdag morgen har butikken i Rød Gade i Rosengårdcentret selv annonceret deres lukning med et opslag på Facebook.

"Vores økonomiske livline har lukket kassen, og den fortsatte drift af Marcus Odense er derfor ikke mulig. Det betyder rent praktisk, at nøglerne i dag bliver overdraget til kurator, som får ansvaret for det videre forløb", skriver butikken i et opslag på deres facebookprofil.

At lukningen må være kommet som noget en overraskelse, behøver man kun kigge butikkens øvrige opslag igennem for at kunne konstatere. Så sent som i torsdags var alt personale fra butikkerne i Odense og Fredericia på teambulding-kursus. Nu er de ikke længere en del af holdet i butikskæden, der både forhandler egne og andres tøjmærker til yngre mænd eller drenge.

"Vores tanker går i højeste grad til det personale, som har kæmpet så hårdt og flot for at undgå denne situation. Personale som fra den ene dag til den anden mister, hvad der har været deres liv og hverdag i op til 15 år. Vi ønsker dem held og lykke og alt det bedste i fremtiden", skriver ledelsen af forretningen i Odense også.

For kunderne får lukningen også konsekvenser. Kunder, der har gavekort, til gode-sedler og lignende til forretningen, må nu bruge dem i en af kædens øvrige butikker. Den nærmeste forretning for folk på Fyn er butikken i Kolding Storcenter. Og så må en række kommende konfirmander finde et andet sted at varme op til deres store dag. Butikkens konfirmandarrangementer er som følge af lukningen også aflyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce