Annonce
Sport

Farvel til OB: Ung angriber solgt til USA

Mathias Jørgensen i afmålt jubel efter sin første superliga-scoring i juli-kampen ude mod Vendsyssel FF, hvor han reducerede til slutresultatet 2-3 for OB. Nu er han skiftet til New York Red Bulls i USA. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

New York Red Bulls har sikret sig kontrakt med den 18-årige OB-angriber Mathias Jørgensen.

Fodbold: OB's 18-årige stortalent Mathias Jørgensen, der fik et mindre gennembrud i efterårssæsonen, skifter øjeblikkeligt den fynske superligaklub ud med amerikanske New York Red Bulls, der spiller i Major League Soccer (MLS).

OB oplyser ikke, hvor meget amerikanerne betaler for at sikre sig teenageren, men Sport Fyn har tidligere erfaret, at New York Red Bulls vil betale mellem 10 og 15 millioner kroner for angriberen.

Mathias Jørgensen glæder sig til sit amerikanske eventyr.

- Jeg kommer til en klub, der rigtig gerne vil bruge unge spillere, og som har haft succes med det i de seneste sæsoner og alligevel har skabt gode resultater i ligaen.

- Så det føles rigtigt, og samtidig kommer jeg til en liga, der er i kraftig udvikling, og hvor der er en kæmpestor interesse og opmærksomhed, som jeg helt sikkert også skal vænne mig til.

- Men jeg føler mig godt rustet til det, for jeg har modnet mig rigtig meget i de to år, jeg har været i OB, siger Mathias Jørgensen til OB's hjemmeside.

I januar var han til prøvetræning i bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach, hvor han var med den tyske klub på træningslejr i Spanien.

Mathias Jørgensen var ikke med i forårspremieren i Superligaen i søndags, hvor FC København i Parken vandt 6-1 over OB.

I efteråret spillede han 419 minutter fordelt på 13 superligakampe og scorede to mål. Begge mål blev scoret, da han stadig var 17 år.

Annonce

Ros fra New York

I USA er der roser til den nye spiller fra sportsdirektøren i New York Red Bulls, Denis Hamlett.

- Han er en talentfuld ung spiller, som passer godt ind i vores filosofi og spillestil. Gennem scouting-, samtale- og kontraktprocessen blev vi mere og mere sikre på Mathias' karakter, hans "holdet først"-attitude og hans konkurrencegen. Hans beslutning om at komme til vores klub som en ung europæisk spiller taler sit tydelige sprog om New York Red Bulls og Major League Soccer, siger Denis Hamlett til klubbens hjemmeside.

Mathias Jørgensens nye træner glæder sig over sin nye spiller.

- Han passer ind i den profil af en Red Bull-spiller og -person, som vi kigger efter. Som angriber giver Mathias os endnu en dynamisk mulighed oppe foran med sin fart, sine kloge bevægelser og villighed til at løbe bag forsvaret. Udover hans talent elsker vi hans attitude, ydmyghed og ønske om at arbejde for holdet, siger cheftræner Chris Armas til New York Red Bulls' hjemmeside.

Ifølge hjemmesiden drejer det sig om en flerårig kontrakt, men det eksakte antal år er ikke nævnt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce