Annonce
Sydfyn

Farvel til Magleby Fri- og Efterskole: Forstander fratræder - underviser skoleåret ud

Lærernes fagforening vil ikke kommentere den røde smiley i avisen. Arkivillustration
Dårlig økonomisk resultat årsagen - ikke arbejdsmiljøproblemer, siger nu tidligere forstander ved Magleby Fri- og efterskole, Anders Gormsen.

MAGLEBY: Forstanderen for Magleby Fri- og Efterskole, Anders Gormsen, er fratrådt sin stilling, men han vil fortsat være at finde på skolen resten af det igangværende skoleår. Her har han naturfagsundervisning.

- Og så jeg vil hjælpe min efterfølger frem til sommerferien med en masse af de spørgsmål, der altid ligger, når man får et nyt job, siger han til Fyns Amts Avis.

Ifølge Anders Gormsen er der hverken tale om en fyring eller, at han selv har sagt op. Nærmere en mellemting. En fælles aftale, og ingen smækker med døren, som han udtrykker det.

Hans fratræden har intet med den røde arbejdsmiljøsmiley at gøre, tilføjer han.

- Det er økonomien, hvor jeg ikke har været god nok, og hvor vi kom ud af regnskabsåret med et underskud på 1,3 million kroner. Så nu var der behov for andre kræfter, siger Anders Gormsen, som har haft forstanderjobbet siden 2013.

I beretningen til generalforsamlingen i april udtrykte han det på den måde, at han mistede overblikket og var for rundhåndet med ansættelser og vikarer for langtidssygemeldte.

Selve den røde arbejdsmiljøsmiley vil han ikke kommentere med undtagelse af en enkelte detalje. Den, hvori menige medarbejdere over for Arbejdstilsynet har givet udtryk, at ledelsen ikke har taget nok hånd om problemerne.

- Det er ikke min opfattelse af, hvad der er sket, men jeg kan ikke tage fra dem, at det er den måde, de har oplevet forløbet på. Men jeg har jo kun kunnet handle ud fra viden, jeg har haft om tingene, påpeger Anders Gormsen.

Han bor på Strynø og driver et fritidslandbrug. Nu skal han i gang med at søge ny arbejde.

- Jeg vil gerne finde noget, hvor jeg kan arbejde videre med ledelse inden for skolevæsen, men ellers kan jeg søge noget med min naturvidenskabelige baggrund. Det kan være for eksempel være noget med miljøforvaltning, nævner Anders Gormsen, som er uddannet fra Landbohøjskolen.

Hans efterfølger, Susanne Brødsgaard Thomsen, fastslår, at man har kontrol over økonomien nu.

- Der er blandt andet styr på budgetterne, herunder likviditetsbudgetterne, nævner hun.

Annonce

Fagforening: Ingen kommentarer

Fra Frie Skolers Lærerforening er der ingen kommentarer til situationen på Magleby Fri- og Efterskole.

- Vi er bekendt med problemerne og tager hånd om vore medlemmer på skolen, men det skal løses internt, siger kredsformanden for Fyn i Frie Skolers Lærerforening, Ricky Bennetzen.

Han har pålagt/rådet tillidsrepræsentanten på Magleby Fri- og Efterskole, Torben Sindet, til heller ikke at udtale sig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce