Annonce
Sydfyn

Farvel til Magleby Fri- og Efterskole: Forstander fratræder - underviser skoleåret ud

Lærernes fagforening vil ikke kommentere den røde smiley i avisen. Arkivillustration
Dårlig økonomisk resultat årsagen - ikke arbejdsmiljøproblemer, siger nu tidligere forstander ved Magleby Fri- og efterskole, Anders Gormsen.

MAGLEBY: Forstanderen for Magleby Fri- og Efterskole, Anders Gormsen, er fratrådt sin stilling, men han vil fortsat være at finde på skolen resten af det igangværende skoleår. Her har han naturfagsundervisning.

- Og så jeg vil hjælpe min efterfølger frem til sommerferien med en masse af de spørgsmål, der altid ligger, når man får et nyt job, siger han til Fyns Amts Avis.

Ifølge Anders Gormsen er der hverken tale om en fyring eller, at han selv har sagt op. Nærmere en mellemting. En fælles aftale, og ingen smækker med døren, som han udtrykker det.

Hans fratræden har intet med den røde arbejdsmiljøsmiley at gøre, tilføjer han.

- Det er økonomien, hvor jeg ikke har været god nok, og hvor vi kom ud af regnskabsåret med et underskud på 1,3 million kroner. Så nu var der behov for andre kræfter, siger Anders Gormsen, som har haft forstanderjobbet siden 2013.

I beretningen til generalforsamlingen i april udtrykte han det på den måde, at han mistede overblikket og var for rundhåndet med ansættelser og vikarer for langtidssygemeldte.

Selve den røde arbejdsmiljøsmiley vil han ikke kommentere med undtagelse af en enkelte detalje. Den, hvori menige medarbejdere over for Arbejdstilsynet har givet udtryk, at ledelsen ikke har taget nok hånd om problemerne.

- Det er ikke min opfattelse af, hvad der er sket, men jeg kan ikke tage fra dem, at det er den måde, de har oplevet forløbet på. Men jeg har jo kun kunnet handle ud fra viden, jeg har haft om tingene, påpeger Anders Gormsen.

Han bor på Strynø og driver et fritidslandbrug. Nu skal han i gang med at søge ny arbejde.

- Jeg vil gerne finde noget, hvor jeg kan arbejde videre med ledelse inden for skolevæsen, men ellers kan jeg søge noget med min naturvidenskabelige baggrund. Det kan være for eksempel være noget med miljøforvaltning, nævner Anders Gormsen, som er uddannet fra Landbohøjskolen.

Hans efterfølger, Susanne Brødsgaard Thomsen, fastslår, at man har kontrol over økonomien nu.

- Der er blandt andet styr på budgetterne, herunder likviditetsbudgetterne, nævner hun.

Annonce

Fagforening: Ingen kommentarer

Fra Frie Skolers Lærerforening er der ingen kommentarer til situationen på Magleby Fri- og Efterskole.

- Vi er bekendt med problemerne og tager hånd om vore medlemmer på skolen, men det skal løses internt, siger kredsformanden for Fyn i Frie Skolers Lærerforening, Ricky Bennetzen.

Han har pålagt/rådet tillidsrepræsentanten på Magleby Fri- og Efterskole, Torben Sindet, til heller ikke at udtale sig.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce