Annonce
Danmark

Farvel til en direktør uden folkelighed: DBU-bossen ingen vil savne

Jan Schouby

Hvis Claus Bretton-Meyer i dag føler sig lidt rystet og dårligt behandlet af DBU, så er det fuldt forståeligt. Efter godt fire år på posten som direktør for den danske fodboldunion blev han nemlig tirsdag fyret med øjeblikkelig virkning.

I sine fire år på posten nåede Bretton-Meyer ellers flere af de mål, der med garanti var med i jobbeskrivelsen.

Direktøren har blandt andet fået rettet meget op på DBUs skrantende økonomi, og det var også under ham, at der blev indgået en ny aftale med både herrelandsholdet og kvindelandsholdet.

Alligevel giver det rigtig god mening, at direktøren i går røg ud.

For den lidt bryske Claus Bretton-Meyer faldt aldrig for alvor til i jobbet.

Direktøren mangler i den grad folkelighed, og hans forsøg på at få ryddet op i den noget forstokkede union gav ham mange fjender.

Derudover kom han til at se mere end skidt ud i forbindelse med landsholdskonflikterne og "kampen" mod spillerforeningens mildt sagt stædige forhandler Mads Øland. Faktisk var det nærmere på trods af direktøren end på grund af ham, at det lykkedes at få konflikten løst. Og i sidste ende måtte DBU's formandskab træde til og få lukket aftalen. Den sag endte med at koste Bretton-Meyer jobbet.

Nu jagter DBU så en afløser på pladsen lige over blandt andre den ret nyansatte fodbolddirektør Peter Møller - og mon ikke, der er en håndfuld fodbolddirektører, der sidder i decembermørket og lægger deres ansigt i folkelige folder i håbet om en jobmæssig julegave?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce