Annonce
Sport

Farvel til den gamle anfører fra både OB og AaB

Tak for alt, sagde Kenneth Emil Petersen før kampen. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Eks-anfører Kenneth Emil Petersen fik før kampen blomster fra OSE's bestyrelsesformand Niels Thorborg og fra AaB's sportsdirektør Allan Gaarde, fordi veteranen nu slutter sin karriere og bliver ansat hos Viasat Sport.

Der var indtil det sidste tvivl om, hvorvidt AaB's træner Jakob Friis ville komme til Odense. Hans kone er på barselsgangen og er sat til at føde mandag. Men Friis var med til Odense og kort før kampstart var tegnene på en snarlig fødsel nærmest gået i stå.

Flere af de nordjyske pressefolk og andre fra Nordjylland var imponeret over det byggerod, som der i øjeblikket er omkring Odense Idrætspark. Et par af dem mente nærmest der var en chikane lavet for at forvirre gæsterne og deres mulighed for at nå frem til Nature Energy Park.

Kampen var den seneste, der er spillet på Odense Stadion i Superligaen eller 1. division. Til gengæld spillede OB i 2011 den 14. december kl. 21.05 dansk tid på Craven Cottage i London mod Fulham, hvor Djiby Fall sendte englænderne ud af Europa League med en scoring i sidste minut til 2-2. Men det var helt fremme ved den 16. december året før, at OB tabte 5-1 i Stuttgart i samme turnering til VfB. Og der var sne i luftendengang, da målmandstræner Tom Sterobo blev skrevet på holdkortet, fordi Alexander Juel Hansen ikke følte sig klar.

Den berømte 6-0-kamp mod AaB på Odense Stadion blev spillet den 4. december 2010. Her tog træner Henrik Clausen legenden Thomas Helveg ud få minutter før tid, så Helveg kunne få sin hyldest i sin afskedskamp. Da havde han brugt sine tre udskiftninger og spillede altså med ti mand til sidst til ære for Helveg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce