Annonce
forside

Farvel til byrådssalen: 13 politikere skal i praktik i sociale foreninger

13 af de 29 medlemmer af byrådet i Svendborg siger farvel til byrådssalen og går i praktik i lokale sociale foreninger. Arkivfoto: Michael Nørgaard

Byrådspolitikere går i praktik i frivillige sociale foreninger op til Frivillig Fredag.

Svendborg: Normalt sidder politikerne i et mødelokale og deler penge ud til de frivillige sociale foreninger, men nu går 13 medlemmer af byrådet ind ad døren til foreningerne og går i praktik.

Det sker som et led i den landsdækkende frivillighedsdag, Frivillig Fredag, der afholdes den 28. september.

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Hanne Klit (S), har taget en fridag fra sit arbejde for at kunne trække i arbejdstøjet i fire forskellige foreninger: Alkorådet, Gældsrådgivningen, Hjerneskadeforeningen og Nefos - Netværket For Selvmordsramte.

- Vi skal være enormt taknemmelige for de mange frivillige ildsjæle, der er i vores foreninger, og som politiker kan det være svært at være orienteret om, hvad de præcis laver, og det er det, jeg regner med at få meget mere indblik, når jeg kommer ud og besøger dem, siger Hanne Klit.

Annonce

De skal i praktik

Borgmester Bo Hansen (S): Blomstercafeen

Hanne Klit (S): Nefos, Alkorådet, Gældsrådgivningen, Hjerneskadeforeningen

Palle Fischer (K): Alkorådet, Medborgercaféen (fællesspisning)

Morten S. Petersen (løsg.): Medborgercaféen, Kræativ Café

Karl Magnus Bidstrup (AL): Kontakt mellem Mennesker - Frivilligcenter Sydfyn

Pia Dam (S): Kontakt mellem Mennesker - Frivilligcenter Sydfyn

Jens Erik Laulund Skotte (EL): Kontakt mellem Mennesker - Frivilligcenter Sydfyn

Mette Kristensen (V): Hospice Sydfyn

Anne Katrine Olsen (S): Ældresagen Svendborg Gudme

Susanne Gustenhoff (EL): Dansk Flygtningehjælp

Hanne Ringgaard Møller (R): Dansk Flygtningehjælp, Bedre Psykiatri

Niels Chr. Nielsen (S): Bedre Psykiatri

Jesper Kiel (EL) afventer en praktikforening.

Styrke indbyrdes kendskab

De 13 politikere, der skal i praktik, skal både holde møder med foreningernes bestyrelser og frivillige, men også deltage aktivt ved for eksempel at lave og servere mad og følge besøgsvenner.

Den daglige leder af Frivilligcenter Sydfyn, Susanne Juhl Paaske, forklarer, at formålet med praktikforløbene er at styrke det indbyrdes kendskab og samarbejde mellem foreninger og kommune.

- En dag i foreningen skal give praktikanten et mere indgående kendskab til foreningsarbejdets betydning for brugernes livskvalitet og et indblik i, hvordan man som frivillig medborger oplever det at være engageret i vores lokalsamfund gennem foreningsarbejdet, siger Susanne Juhl Paaske i en pressemeddelelse.

De 13 politikere går i praktik i perioden mellem den 17. og den 29. september, mens den store frivillighedsdag altså er fredag den 28. september. Dagen efter holder de frivillige sociale foreninger et stort foreningsmarked på torvet med Kontakt mellem Mennesker som tovholder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Nordfyn For abonnenter

Nomineret til årets iværksættere: Men de to venner startede med at købe ubrugelig maskine til en kvart million kroner

Annonce