Annonce
Nyborg

Farvel til bosted ryster handicapformand

Handicaprådets formand, Lars Bennedbæk, er dybt bekymret for, hvordan beboerne vil reagere på lukningen af det særlige botilbud i Øksendrup. En bekymring, som han deler med de pårørende. Arkivfoto: Patrick Allan Dejbjerg
Det vil få store konsekvenser for både beboere og pårørende, når bostedet i Øksendrup lukker, advarer handicaprådets formand Lars Bennedbæk.
Annonce

Øksendrup/Nyborg: Med beslutningen om at anbefale en lukning af Bostedet Øksendrup går medlemmerne af Social- og Familieudvalget ikke kun stik imod ønsket fra personalet.

Også de pårørende til de tre beboere på stedet har til det sidste forsøgt at overbevise politikerne om at bevare tilbuddet i en eller anden form.

Formanden for handicaprådet i Nyborg Kommune, Lars Bennedbæk, kalder ligefrem beslutningen for "katastrofal" og advarer om, at den kan få store konsekvenser.

- Vi taler om mennesker, som har brug en masse struktur og genkendelighed i hverdagen. De risikerer at blive bombet tilbage i deres udvikling, når man flytter dem til andre institutioner, hvor de vil blive mødt af nye mennesker og nye metoder. Jeg er ikke i tvivl om, at de vil få en dårligere hverdag, og det vil samtidig påvirke deres pårørende. Derfor er jeg mildest talt rystet over, at man ikke har lyttet, siger han.

Bostedet Øksendrup, der er botilbud til udviklingshæmmede voksne eller personer med senhjerneskader, blev for få år siden udvidet til fem beboere, men er i dag nede på tre. Falder det tal yderligere, vil regningen for at holde bostedet i live stige tilsvarende.

Allerede som det ser ud i dag ville man være nødt til at tilføre yderligere en million kroner om året for at sikre driften. Med kun to beboere kan det ifølge Stiftstidendes oplysninger koste kommunen 2-2,5 millioner kroner ekstra sammenlignet med i dag.

Flere politikere peger imidlertid på fagligheden og hensynet til beboerne som det, der har vejet tungest. Lars Bennedbæk minder i den forbindelse om, at Bostedet Øksendrup tidligere er blevet fremhævet for netop sin høje faglighed.

Det skete sent som juli i år, hvor Socialtilsyn Syd var på besøg og efterfølgende roste personalets kompetencer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: På god fod med Odin

Annonce