Annonce
Basketball

Farvel-Lukas: Rabbits må på jagt efter ny cheftræner

Farvel Svendborg Rabbits - goddag Horsens IC. Cheftræner Lukas Varga i sit rette element. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Træner Lukas Varga, Svendborg Rabbits, har udnyttet en option i tredjeåret af sin kontrakt og vender tilbage til sin gamle klub, Horsens IC.
Annonce

BASKETBALL: Svendborg Rabbits i Basketligaen skal på jagt efter en ny cheftræner.

Lukas Varga, cheftræner på Sydfyn i to sæsoner, afleverede således sin opsigelse fredag aften, idet han udnyttede en option i sin kontrakts tredje år til at kunne sige farvel.

34-årige Varga fra Slovakiet vender således tilbage til sin gamle klub, Horsens IC, hvor han har været både spiller og assistenttræner, som chef.

- Lige da jeg fik opsigelsen, blev jeg selvfølgelig skuffet, for vi har gang i noget godt i Rabbits, men jeg har menneskelig forståelse for, at Varga har valgt at skifte. Han har fået en chance for at vende tilbage til klubben i Horsens som cheftræner for nogle af de spillere, han var på hold med som aktiv. Den chance kunne Varga ikke sige nej til, selv om jeg ved, at han har været glad for at være i Rabbits, konstaterer direktør Troels Mortensen.

Svendborg Rabbits har en del uopfordrede ansøgninger liggende i skuffen, og siden klubben lagde nyheden om Lukas Vargas' farvel ud på sin facebookside, har Troels Mortensen modtaget mere end en håndfuld ansøgninger. Det gælder udenlandske trænere, der tidligere har optrådt i dansk basketball, og udenlandske trænere, som Rabbits ikke har den store kendskab til.

Vi har sidst i juni som deadline for at have trænerteamet på plads, men selvfølgelig slår vi til tidligere, hvis det helt rigtige navn pludselig dukker op, slår Troels Mortensen fast.

I jagten på den nye cheftræner vil Rabbits benytte sit store netværk, hvor en af profilerne er den tidligere cheftræner Craig Pedersen, islandsk træner og træner på Efterskolen ved Nyborg.

Annonce

Erstatter islænding

Med den nye situation er arbejdet med at sammensætte næste sæsons Rabbits-trup sat på standby, idet den nye cheftræner skal have en chance for at sætte sit præg på truppen.

Horsens IC forsøgte allerede før sidste sæson at få fat i Lukas Varga, der imidlertid valgte at blive på Sydfyn.

Varga afløser i Horsens IC islandske Finnur Stefánsson, som stoppede efter blot én sæson i Horsens IC. Stefánsson valgte under coronakrisen at rejse hjem til Island, og det lod sig gøre, da træner og klub kunne skilles efter den første af de to år, kontrakten lød på.

Lukas Varga spillede sæsonerne 2012/13 og 2014/15 i Horsens-trøjen og var efterfølgende en del af klubbens trænerteam.

Lukas Varga er altså fra Slovakiet men har boet en del år i USA.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce