Annonce
forside

Farvel haver: Forslag om sundsti til Rantzausminde

De mange husejere med have ned til Svendborgsund - som her fra Strandhuse - vil skulle dele deres herligheder med andre, hvis Søren Kongegaard finder penge og politisk støtte til sit forslag om en cykeklsti langs sundet fra Svendborg til Rantzausminde.

Nyvalgt byrådsmedlem stiller forslag om cykelsti langs sundet fra Svendborg til Rantzausminde

Annonce

Svendborg: Hundredvis af private boligejere med grund lige ned til Svendborgsund risikerer at måtte dele deres dyrt betalte herligheder med andre.

Det sker, hvis der findes penge og politisk støtte til et forslag om at anlægge en offentlig cykelsti langs med Svendborgsund fra Svendborg til Rantzausminde.

Forslaget kommer fra det nyvalgte socialdemokratiske byrådsmedlem, Søren Kongegaard, der er blevet inspireret af et projekt fra nogle elever på Rantzausminde Skole.

Søren Kongegaard vil have undersøgt mulighederne for at anlægge en cykelsti langs sundet, og på et møde på onsdag bliver hans forslag første gang behandlet i udvalget for i miljø-, klima- og trafik.

I et notat fra forvaltningen peges der dog på, at det vil være alt andet end let at gennemføre planerne. I følge notatet skal der enten opnås aftaler om køb med samtlige grundejere eller eksproprieres ved en såkaldt "tvungen afståelse af ejendomsret".

Forvaltningen advarer samtidig om, at projektet vil blive "enormt dyrt" at gennemføre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Der var ratslør hos HC Odense

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Annonce