Annonce
Odense

Farvel efter et halvt år: Enhedslisten skifter igen ud i byrådssalen

Det seneste halve års tid har det været Reza Javid og Mathilda Printzlau-Paulsen, der har udgjort Enhedslistens byrådsgruppe. Men nu træder Mathilda Printzlau-Paulsen ud for at kunne passe sit medicinstudie. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Det er for svært at kombinere studie og byrådsarbejde, og derfor træder Enhedslistens Mathilda Printzlau-Paulsen ud af byrådet. Det er kun et halvt års tid siden, hun trådte ind som afløser for et andet partimedlem, der forlod byrådsgruppen.

Det var egentlig Brian Skov Nielsen og Ulla Chambless, vælgerne for mindre end to år siden stemte i byrådet for Enhedslisten.

Men ingen af dem sidder dér længere, og nu er en af deres afløsere også på vej ud.

Det er Mathilda Printzlau-Paulsen, der i januar - som det yngste byrådsmedlem - satte sig i en byrådsstol i forbindelse med Ulla Chambless' først stress-sygemelding og siden udtræden.

Kort tid efter sin byrådsdebut begyndte Mathilda Printzlau-Paulsen også på medicinstudiet på Syddansk Universitet, og det er byråd og studie, der har vist sig svære at kombinere, forklarer hun.

- Det var vigtigt for mig at gøre et forsøg på at finde balancen mellem byrådsarbejde og studie, men det har indtil videre ikke været muligt, og derfor har jeg besluttet at give stafetten videre, siger Mathilda Printzlau-Paulsen.

Det er især de politiske udvalgsmøder, der er placeret i dagtimerne, som giver hende problemer. For de ligger på selv samme tidspunkter som hendes obligatoriske undervisningstimer på universitetet.

- Jeg ærgrer mig rigtig meget over, at jeg er nødt til at stoppe, for jeg synes virkelig, at det er et spændende arbejde. Men det er et kæmpe problem for det demokratiske system, hvis der er vælgere, der ikke bliver repræsenteret i udvalget, fordi jeg har obligatorisk undervisning på samme tid. Og samtidig er det problematisk for mig, at jeg ikke kan sidde i byrådet, uden at det går ud over mit personlige liv og mit studie, konstaterer hun.

Annonce

71 personlige stemmer

Også hos Reza Javid, der er Enhedslistens andet byrådsmedlem, er der ærgrelse.

- Vi prøver at få unge til at gå ind i politik, men det er svært, hvis der ikke er nogen fleksibilitet fra uddannelsesinstitutionerne. Byrådsarbejde er et borgerligt ombud, understreger han og erkender, at det ikke er nogen optimal situation, at der allerede skiftes ud igen.

- Det ville selvfølgelig være ønskeligt, at vi i byrådsgruppen fortsat kunne bruge Mathildas erfaringer. Hun er dygtig og arbejdsom, og hun har været meget hurtig til at sætte sig ind i sagerne. Men jeg er fortrøstningsfuld, for Søren Freiesleben og jeg bliver også et godt team, siger Reza Javid, der selv afløste den tidligere rådmand Brian Skov Nielsen, da han ved årsskiftet stoppede i politik.

Men nu bliver Søren Freiesleben altså ny mand for Enhedslisten i byrådet.

44 år, uddannet skolelærer, far til to og mangeårigt medlem af partiet.

Han har været byrådskandidat ved tre valg og fik ved kommunalvalget i 2017 71 personlige stemmer. Det bringer ham nu i byrådet, hvor han især vil interesse sig for skolepolitikken, den økonomiske politik og klimaområdet.

Han overtager Mathilda Printzlau-Paulsens stol i såvel byrådssal som i By- og Kulturudvalget.

Med sit byrådsfarvel forlader Mathilda Printzlau-Paulsen imidlertid ikke helt den odenseanske politik. Hun bliver siddende i Enhedslistens såkaldte baggrundsgruppe, hvor byrådets dagsordener bliver vendt og diskuteret.

Enhedslistens udskiftning skal formelt godkendes på byrådsmødet den 4. september.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce