Annonce
Livsstil

Farve og fantasi

Dørmåtten i filt fås i fire dessiner og farverne sort, grå og grøn. Pris 450 kroner for den grønne og grå udgave. I sort koster dørmåtten 550 kroner. På Fyn kan den købes hos Trend og Brandts Klædefabriks museumsbutik i Odense.

Base 212 er lig med sjove og anderledes designting

Et overdimensioneret, grønt blad i filt, der er en dørmåtte til både ude og inde.

Designet fanger boligtrendens sværmen for grafiske retroformer, glade farver og naturmotiver.

Den er designet af Mette Hagedorn, som er en af de nye, unge designere, der tænker praktisk og anderledes.

Måtten, der fås i tre farver og fire dessiner, kan tåle vand. Knopperne på bagsiden gør, at regnvandet kan løbe fra og luft trænge ind under måtten og tørre den.

- Jeg vil gerne udviske grænsen mellem ude- og indeliv på en sjov måde, fortæller 35-årige Mette Hagedorn, der oprindelig er uddannet skolelærer.

Hun blev træt af bureaukratiet og sagde jatak til en stilling som sælger for et lampefirma i henholdsvis Danmark og USA. Der arbejdede hun tre år, inden hun besluttede at blive selvstændig.

Hendes firma Base212, der ligger syd for Herfølge, har lige rundet et år.

Ud over at sælge eget design hjemtager hun agenturer og repræsenterer typisk andre firmaer i Skandinavien. Blandt andet amerikanske Thomas Paul, hvis stel i plastmaterialet melamin ses i mange internationale magasiner.

Annonce
Thomas Pauls sort/hvide tallerkener i melamin med det fineste mønster kan købes hos Trend i Odense. De fås i tre størrelser, der oplyses i diameter: 23 cm til 79 kroner, 28 cm til 129 kroner og 36 cm til 249 kroner. Flere oplysninger på www.thomaspaul.com

Sjovt og anderledes

Designet er enkelt og meget gerne sjovt og anderledes.

- Jeg er vild med skøre og farvestrålende ting som for eksempel tallerkenerne af mela-min, der er dekoreret med mønstre, man normalt forbinder med fine porcelænstallerkener, siger Mette Hagedorn.

Men designet skal også være praktisk. Tallerkenerne er lavet som middagstallerkener og kan snildt gå i opvaskemaskinen.

Base 212 har også et udvalg af dekorative klistermærker til at sætte på væggen.

- Det smarte er, at man kan tage dem ned af væggen igen, når man ikke længere vil se på dem. De efterlader væggen helt intakt og er derfor et supergodt alternativ til tapet, mener hun.

Flere oplysninger på

www.base212.dk

Tallerkenerne i melamin med fuglemotiver er designet af amerikanske Thomas Paul. De kan tåle maskinopvask. De fås hos Brandts Klædefabriks museumsbutik i Odense. De fås i tre størrelser, der oplyses i diameter: 23 cm til 79 kroner, 28 cm til 129 kroner og 36 cm til 249 kroner. Flere oplysninger på www.thomaspaul.com.
Tallerkenerne i melamin med fuglemotiver er designet af amerikanske Thomas Paul. De kan tåle maskinopvask. De fås hos Brandts Klædefabriks museumsbutik i Odense. De fås i tre størrelser, der oplyses i diameter: 23 cm til 79 kroner, 28 cm til 129 kroner og 36 cm til 249 kroner. Flere oplysninger på www.thomaspaul.com.
Tallerkenerne i melamin med fuglemotiver er designet af amerikanske Thomas Paul. De kan tåle maskinopvask. De fås hos Brandts Klædefabriks museumsbutik i Odense. De fås i tre størrelser, der oplyses i diameter: 23 cm til 79 kroner, 28 cm til 129 kroner og 36 cm til 249 kroner. Flere oplysninger på www.thomaspaul.com
Stumtjeneren på væggen er lavet af sorte klistermærker fra franske Domestic. Cirkamål er 180 x 75 cm. Stumtjeneren bliver leveret med to sorte metal-knager. 850 kroner. Flere oplysninger på www.domestic.fr
Mette Hagedorn.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce