Annonce
forside

Fartsynder nappet i Gudme: Kørte med 130 i timen gennem byområde

Fyns Politi. Arkivfoto: Michael Bager

Der venter en fradømmelse af kørekortet og en bøde til en bilist, der torsdag blæste på fartgrænsen i Gudme.

Gudme: En bilist kan se frem til en ubetinget frakendelse af kørekortet og en bøde, efter han/hun torsdag overskred fartgrænsen med 80 km i timen.

Det skriver Fyns Politi på Twitter.

Bilisten kørte 130 km i timen på en strækning af Gryagervej i Gudme, der er i bymæssig bebyggelse, hvorfor fartgrænsen er 50 km i timen.

Fyns Politi skriver på Twitter:

- Måske ikke så underligt, vi blev opfordret til at måle netop der.

Fyns Politi opfordrer i samme tweet folk til at overholde færdselsreglerne.

- Sæt nu hastigheden NED. Høj fart er livsfarlig, skriver Fyns Politi i tweetet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce