Annonce
Fyn

Fartkontrollen stod der igen: Og bilister fik bøder for yderligere en kvart million kroner

Der sker forholdsvis mange uheld på den vestsjællandske del af motorvej E20 mellem Slagelse og Storebælt, og politiet har to gange i denne uge kontrolleret bilisternes fart på motorvejen ved Korsør. Arkivfoto: Michael Bager.
To dages kontrol af hastighederne på motorvej E20 nær Storebæltsbroen har kostet lidt over 500 bilister mere end en halv million kroner i bøder.

E20: Torsdag morgen og formiddag blev en smådyr affære for en del bilister på Vestmotorvejen ved Korsør. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde atter stillet en automatisk trafikkontrol op langs motorvejen til og fra Storebæltsbroen, og i løbet af seks timer blev 244 bilister fotograferet.

Det koster som minimum 1000 kroner i bøde at overskride fartgrænsen, som er 110 km/t på den strækning, hvor fartkontrollen foregik, men ikke alle de bilister, som blev blitzet torsdag, slipper så let.

Den hurtigste bilist blev målt til at køre 152 km/t, og så stor en overskridelse af hastighedsgrænsen takseres til en bøde på 4000 kroner, inklusiv 500 kroner i gebyr til Offerfonden. Bilisten får desuden et klip i kørekortet.

6492 bilister fik målt hastigheden i torsdagens kontrol, som foregik mellem klokken 5.39 og 11.35, og dermed har politiet i denne uge samlet målt næsten 12.500 bilisters hastighed ved Korsør. For også mandag morgen og formiddag var den automatiske trafikkontrol sat op ved motorvejen, hvor 282 bilister ud af knap 6000 kørte for hurtigt.

Med andre ord har de lidt for hurtige bilister bidraget med over en halv million kroner til statskassen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har særligt fokus på motorvejen, fordi der på strækningen mellem Slagelse og Storebælt sker forholdsmæssigt mange færdselsuheld.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce