Annonce
Fyn

Fartkontrollen stod der igen: Og bilister fik bøder for yderligere en kvart million kroner

Der sker forholdsvis mange uheld på den vestsjællandske del af motorvej E20 mellem Slagelse og Storebælt, og politiet har to gange i denne uge kontrolleret bilisternes fart på motorvejen ved Korsør. Arkivfoto: Michael Bager.
To dages kontrol af hastighederne på motorvej E20 nær Storebæltsbroen har kostet lidt over 500 bilister mere end en halv million kroner i bøder.

E20: Torsdag morgen og formiddag blev en smådyr affære for en del bilister på Vestmotorvejen ved Korsør. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde atter stillet en automatisk trafikkontrol op langs motorvejen til og fra Storebæltsbroen, og i løbet af seks timer blev 244 bilister fotograferet.

Det koster som minimum 1000 kroner i bøde at overskride fartgrænsen, som er 110 km/t på den strækning, hvor fartkontrollen foregik, men ikke alle de bilister, som blev blitzet torsdag, slipper så let.

Den hurtigste bilist blev målt til at køre 152 km/t, og så stor en overskridelse af hastighedsgrænsen takseres til en bøde på 4000 kroner, inklusiv 500 kroner i gebyr til Offerfonden. Bilisten får desuden et klip i kørekortet.

6492 bilister fik målt hastigheden i torsdagens kontrol, som foregik mellem klokken 5.39 og 11.35, og dermed har politiet i denne uge samlet målt næsten 12.500 bilisters hastighed ved Korsør. For også mandag morgen og formiddag var den automatiske trafikkontrol sat op ved motorvejen, hvor 282 bilister ud af knap 6000 kørte for hurtigt.

Med andre ord har de lidt for hurtige bilister bidraget med over en halv million kroner til statskassen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har særligt fokus på motorvejen, fordi der på strækningen mellem Slagelse og Storebælt sker forholdsmæssigt mange færdselsuheld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce