Annonce
Fyn

Fartgale bilister får det sværere: Fyn får flere fotovogne

Fyn har lige nu syv fotofartvogne, som holder en række udvalgte steder, hvor politiet ved, at der bliver kørt alt for stærkt til fare for andre mennesker. Yderligere én eller to fotofartvogne kommer formentligt i 2021 til Fyn, så indsatsen kan øges. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
2020 var præget af vanvidsbilister, som lod hånt om andres sikkerhed ved at køre alt for stærkt. Det kostede blandt andet tre mennesker livet ved en ulykke syd for Bogense. Alligevel ligger tallet for alvorlige færdselsuheld og -ulykker konstant.
Annonce

Fyn: Fyn får i 2021 én eller to nye fotofartvogne, som skal gøre det endnu mere surt for trafikanter, som lader hånt om hastighed, trafiksikkerhed og andre menneskers færden på gader og stræder.

Det ligger fast i det nye politiforlig, som før jul blev vedtaget af et flertal af partier i Folketinget, og det glæder Sten Sørensen, vicepolitiinspektør og chef for færdselafdelingen i Fyns Politi.

- Vanvidspakke, vanvidsbilisme og politiforlig betyder flere penge til ATK-biler. Et godt gæt vil være, at vi får to biler mere ud over de syv, vi allerede har i dag, siger han. ATK står for automatisk trafikkontrol, og mange kalder dem for fotofartvogne.

Annonce

Stramninger efter dødsulykke

2020 har været et år med alvorlige færdselsulykker og mange tilfælde af vanvidskørsel, hvor nogle bilister har kørt mere end den dobbelte tilladte hastighed. Vanvidskørslen kostede tre mennesker livet ved en trafikulykke syd for Bogense søndag den 28. juni, og det fik for alvor politikerne til at varsle stramninger.

- Trafik er vigtigt, fordi vi alle færdes ude i den. Vi skruer i det nye år op for indsatsen mod høj hastighed, og så håber vi at få tallet af alvorlige ulykker ned, fortsætter Sten Sørensen.

Kigger man konkret på tallene, Fyns Politi offentliggjorde onsdag, var der i 2020 noteret 127 færdselsuheld og -ulykker med alvorligt tilskadekomne. Tallet ligger nogenlunde på niveau med de tidligere år, selv om Danmark i store dele af året var lukket ned på grund af coronarestriktioner.

- Teoretisk burde tallet være lavere, fordi mange flere end sædvanligt har været hjemme. Spørgsmålet er, om det har påvirket det eller ej. Det er umuligt at svare på, men de seneste tre år har det ligget meget jævnt. Det er et udtryk for, at vi holder det samme pres, uanset hvad der ellers sker i samfundet. Vi holder trykket på færdselskontroller, og ser mine folk overtrædelser i trafikken får bilisterne en bøde, siger Sten Sørensen.

Det er endnu uvist, hvornår de nye fotofartvogne får premiere på Fyn.


Vi skruer i det nye år op for indsatsen mod høj hastighed, og så håber vi at få tallet af alvorlige ulykker ned.

Sten Sørensen, vicepolitiinspektør og chef for færdselsafdelingen i Fyns Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Det lille hus får selskab på prærien

Kerteminde

Knud fra Revninge skal køre 248 kilometer for at blive vaccineret: - Heldigvis er min kone computernørd, ellers havde jeg aldrig fået en tid

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce