Annonce
Fyn

Fart og forbud: Det er tid til at give forældre bøder

Hastighed, brug af sikkerhedsseler, respekt for skolepatruljernes arbejde og forældrenes adfærd i trafikken er i fokus, når politiet over hele landet i de kommende uger holder øje med trafikanterne i forbindelse med skolestart. Arkivfoto: Michael Bager.
Politiet har i de kommende uger ekstra fokus på fartbøller nær skoler og forældre uden respekt for skiltning ved skolerne. Fyns Politi håber at se pænere kørsel fra forældrene ved årets skolestart.

Fyn: Lige så sikkert som fællessang på første skoledag er det, at politiet i midten af august intensiverer sin trafikkontrol på vejene ved landets skoler. Politiet tjekker både hastighed, brugen af sikkerhedssele og bilisternes respekt for skolepatruljerne, der skal hjælpe andre børn med at komme sikkert i skole.

Og noget så simpelt som at rette sig efter skiltningen har også i år politiets opmærksomhed.

- Sidste år var det ikke for godt. Især i forhold til skiltning, hvor man kørte ind, hvor der var indkørsel forbudt. På den måde lever man ikke op til de tanker, som skolerne har gjort sig om afvikling af trafikken om morgenen. Det vil vi kigge på i år, og selvfølgelig vil vi også kigge de steder, hvor vi sidste år oplevede, at der var noget at komme efter, siger Preben Ingemansen, der er leder af Fyns Politis operative færdselssektion.

Det var blandt andet ved en morgenkontrol ved Dalumskolen i Odense, hvor flere forældre ignorerede indkørsel forbudt-skiltet foran skolen og måtte betale en bøde på 1500 kroner. Skolen havde flere gange gjort forældrene opmærksom på skiltningen og på den begrænsede plads til biler om morgenen.

Og man kan ikke tale sig uden om en bøde, fordi man for eksempel er ny forælder på en skole, forsikrer Preben Ingemansen.

- Hvis skiltningen er, som den skal være - og det undersøger vi naturligvis - så får man en bøde.

Annonce
Sidste år var det ikke for godt. Især i forhold til skiltning, hvor man kørte ind, hvor der var indkørsel forbudt. På den måde lever man ikke op til de tanker, som skolerne har gjort sig om afvikling af trafikken om morgenen.

Preben Ingemansen, leder af Fyns Politis operative færdselssektion

Fartkontroller nær skolerne

Sidste år nåede Fyns Politi rundt til omkring 50 skoler i løbet af de tre uger, som skolestart-kontrollerne varede.

- Det er højt prioriteret, og vi prøver at nå ud til så mange som muligt. I næste uge er der også koblet en hastighedskampagne på kontrollerne, hvor vores ATK-sektion (automatisk trafikkontrol, red.) indgår, og de vil primært placere sig på skoleveje, oplyser Preben Ingemansen.

- De holder ikke nødvendigvis lige foran en skole, for ved de fleste skoler har man lavet nogle foranstaltninger, der gør, at man dårligt kan køre for hurtigt. Men på strækninger, hvor man færdes til skole, vil vi holde. Børnene cykler der, så derfor er det vigtigt, at man kører pænt hele vejen hen til skolen og ikke kun uden for skolen.

I løbet af en uges hastighedskontroller ved skoleveje i hele landet i august sidste år blev i alt 3408 trafikanter præsenteret for en bøde, fordi de kørte for hurtigt.

Bestil en betjent

Preben Ingemansen har dog et håb om, at forældrene ved nogle skoler kører pænere i år.

- Det er jo ikke sådan, at vi ikke har været ved skoler siden sidste år. Næsten hver uge er vi ude ved en skole, og de steder, hvor der er problemer, har vi været i løbet af året, så vi kan håbe på, at der er en forbedring i år, siger han.

Politiet rykker også ud efter henvendelser fra skoler eller forældre, og man kan på alle tider af året bede politiet om at foretage en færdselskontrol. Det kan gøres nemt på politiets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce