Annonce
Indland

Fart-amok: Trafik-ræs efter benzin-weekend

Politiet skrev i weekenden 105 overtrædelser på Fyn efter street race i Tietgenbyen ved Odense og efter autoshow i Odense Congress Center. Politichef kalder resultatet for meget voldsomt og meget ærgerligt.

Annonce

Det er ikke umuligt, at nogle bilister er blevet lige lovlig meget inspireret af to arrangementer hen over weekenden med fart, benzin og lugten af brændt gummi, for efter to begivenheder i Odense har Fyns Politi haft overraskende travlt med bødeblokken.

Hen over weekenden har fire betjente i civile politibiler nemlig skrevet hele 84 sager med samlet 105 overtrædelser, og det ryster en indsatsleder i færdselspolitiet på Fyn.

- Det er voldsomt. Meget voldsomt, siger Preben Ingemansen fra Fyns Politis trafikafdeling.

I anledning af, at der blev arrangeret lovligt street race i Tietgenbyen i det østlige Odense og dertil Auto Show Denmark i Odense Congress Center havde Fyns Politi fået hjælp fra jyske politikredse til at undersøge, om nogle tilskuere til de to begivenheder var blevet lidt for inspireret, når de skulle hjem.

- Resultatet var slet ikke, hvad vi havde forventet, men desværre meget højere, siger Preben Ingemansen, som også kalder det brandærgerligt, at så mange tilsyneladende blæste på trafiksikkerheden og hastighedsbegrænsningerne oven på de to begivenheder.

Så mange blev taget

Fire betjente i særlige civile politibiler med radar og videokamera kørte fredag, lørdag og søndag rundt på Fyn efter lovligt street race i Tietgenbyen og Auto Show Denmark i Odense Congress Center.Der blev skrevet 84 sager med 105 lovovertrædelser.

27 fik betinget frakendelse af kørekortet på grund af for høj hastighed, og 5 fik betinget frakendelse på grund af for tæt kørsel.

Af de 27 blev 24 taget på motorvejen, dvs. at de har kørt mere end 160 kilometer i timen.

22 fik desuden klip i kørekortet på grund af hastighed, og 7 fik det på grund af for tæt kørsel.

Resten er øvrige lovovertrædelser i trafikken.

Hurtigste hastighed blev noteret på motorvejen, hvor en motorcyklist kørte 219 kilometer i timen. Her var en hastighedsbegrænsning på 130 kilometer i timen.

Annonce

219 km/t på motorvejen

Ud fra bødeblokken kan det konstateres, at den hurtigste blev taget på motorvejen. Det var en motorcyklist, som kørte 219 kilometer i timen, hvor man højst måtte køre 130 kilometer i timen. Det koster ham nu en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Hen over fredag, lørdag og søndag blev 27 bilister taget for at køre så stærkt, at de får en betinget frakendelse af kørekortet. De 24 af dem blev taget på motorvejen, og det vil sige, at de har kørt mere end 160 kilometer i timen. Flere af dem kan også forvente et klip i kørekortet.

Dertil kommer 12 bilister, som på motorvejen ikke har holdt tilstrækkelig afstand til de forankørende.

Færdselspolitiet har hen over weekenden haft fire civile politibiler på veje og motorveje, som alle har været udstyret med videokamera. Det sker dels for at kunne dokumentere såvel kørsel som hastighed i tilfælde af, at sager ender i retten, men også til at undersøge præcist, hvor tæt en bilist har kørt på en forankørende bilist.

Annonce

- Ærgerligt resultat

Preben Ingemansen har ikke belæg for at sige, om det har været deltagere i street race eller tilskuere, som har trykket for hårdt på speederen, når de skulle hjem.

- Det er ærgerligt, vi kan få det resultat. Vi har bakket op om det lovlige street race i Tietgenbyen, men folk kan åbenbart ikke lade være med at køre for stærkt. De kan åbenbart ikke finde ud af, at street race er slut, men fortsætter med at køre for stærkt, siger han.

Street race er lovlig gaderæs godkendt til at finde sted over fire lørdage efter aftale mellem Odense Kommune, Fyns Politi og arrangøren Racedays.dk. Det sker på en lukket strækning på Stat-Ene-Vej.

Auto Show Denmark 2017 fandt sted i Odense Congress Center, og på forhånd havde man reklameret med ombyggede biler og lynhurtige racerbiler.

Hos færdselspolitiet har man et godt råd til dem, der fremover deltager i lignende arrangementer.

- Jeg vil opfordre til, at man vil køre anderledes og ikke lade sig inspirere alt for meget. Man skal måske lige sunde sig lidt og indstille sig på, at man skal overholde fædselsreglerne, når stævner er slut, siger Preben Ingemansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce