Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fars' Madvogn lukker midlertidigt på grund af risiko for coronasmitte

Jan Eckhardt valgte søndag at lukke butikken i Ringe midlertidigt på grund af risikoen for smitte med covid-19. Arkivfoto: Sandra Goldek
Søndag morgen startede ikke ligefrem godt for Jan Eckhardt, da en medarbejder ringede til ham og meddelte, at hun følte sig sløj og muligvis havde feber. Samme morgen ringede en kunde, som fortalte, at hun var testet positiv for covid-19. Nu har indehaveren af Fars' Madvogn i Ringe valgt at holde lukket i nogle dage.

Ringe/Faaborg: Det har ellers gået strygende godt, siden Jan Eckhardt i starten af september åbnede Fars' Madvogn på Jernbanegade i Ringe. Kunderne har taget godt imod ham, og Jan Eckhardt har haft nok at se til siden åbningsdagen.

Men søndag måtte kokken og indehaveren af Fars' Madvogn ved middagstid låse døren til butikken. Den forbliver nu låst i nogle dage.

- I morges modtog jeg et opkald fra en af mine medarbejdere. Hun fortalte, at hun følte sig sløj, havde ondt i halsen og muligvis også havde feber, siger Jan Eckhardt.

Annonce

Den pågældende medarbejder er ifølge Jan Eckhardt blevet testet her til formiddag. Jan Eckhardt har også selv bestilt tid til at blive testet, og det samme har han opfordret samtlige medarbejdere til at blive.


Det var da ikke en sjov beslutning, og for mit vedkommende betyder det tabt omsætning. Men vi har alle sammen et ansvar, og jeg vil ikke risikere noget ved at holde åbent. Derfor lukker vi.

Jan Eckhardt, indehaver af Fars' Madvogn


Senere på dagen ringede en kunde, som havde dårlige nyheder.

- Jeg modtager så et opkald mere, denne gang fra en gæst, som kommer i forretningen tre-fire gange om ugen. Gæsten meddelte, at hun var blevet testet positiv for coronavirus. Hun syntes, vi skulle vide det, fordi hun kommer i forretningen rimelig tit, fortæller Jan Eckhardt.

Svær beslutning

Jan Eckhardt var i tvivl om, hvordan han skulle tackle situationen, så han ringede ind til corona-hotlinen, som opfordrede ham til at lukke forretningen, indtil medarbejderen har fået svar på coronatesten.

Siden åbningen af Fars' Madvogn har indehaver og kok Jan Eckhardt haft travlt med at lange smørrebrød og hjemmelavede retter over disken. Arkivfoto: Ane Johansen

Jan Eckhardt ærgrer sig over situationen, men han føler sig samtidig nødsaget til at efterleve det ansvar, som han mener, vi alle sammen har for at passe på hinanden.

- Det var da ikke en sjov beslutning, og for mit vedkommende betyder det tabt omsætning. Men vi har alle sammen et ansvar, og jeg vil ikke risikere noget ved at holde åbent. Derfor lukker vi, siger Jan Eckhardt.

Jan Eckhardt opdaterer på Facebook-siden "Fars' Madvogn" om, hvornår butikken igen åbner. Det bliver formentlig i næste uge, hvis der kommer negativt svar på medarbejderens test.

Annonce

Også osteforretning lukket

Endnu en fødevarebutik i Faaborg-Midtfyn er lukket midlertidigt på grund af corona: Barlebo Ost & Deli i Vestergade i Faaborg. Her skriver ejeren, Jeppe Skov, på Facebook og på et skilt på døren ind til butikken:

"Kære kunder. Jeg har desværre et familiemedlem, der har fået en positiv covid-19 test. Jeg har derfor valgt at lukke Barlebo Ost & Deli, indtil der foreligger negative tests hos os. Håber på jeres forståelse. Mvh Jeppe."

Også Barlebo Ost & Deli i Faaborg er midlertidigt lukket på grund af corona. Foto: Palle Søby
Annonce
Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Faaborg-Midtfyn

23-årige Victor hyldes for sit arbejde og humør: Nu har han fundet den fine skjorte frem

Odense

Får kronprinsparret stjernepris for oplysning om sugardating: - De unge skal yde noget mere, end de havde regnet med

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Nyborg

Debat: Nyborg skal være grøn vækstkommune

Odense

Vakte stor opsigt: Bil i bakgear kom ud af kontrol og bragede ind i bus på Odense Banegård Center

Nyborg

Sommerhuse-ejere begraver stridsøksen efter afgørelse i klagesag: - Vi orker ikke mere ballade

Assens For abonnenter

Pårørende undrer sig efter møde på plejehjem, der har smidt møbler ud: Bliver huslejen højere, når der skal laves nye flugtveje?

Erhverv For abonnenter

Formuen er på vej mod to milliarder: Odenses største butiksejer Karsten Bill Rasmussen har haft et fantastisk år

Nyborg For abonnenter

Borgmesterkandidat i ny bog om sexisme: - Det handler om meget mere end 'bare' et klap bag i

Annonce