Annonce
Nordfyn

Farligt kryds: Jord til at sikre kryds skal eksproprieres

Lysregulering og svingbaner på vej i krydset Odensevej/Assensvej syd for Bogense. Billede fra bilag på Nordfyns Kommunes hjemmeside (referat fra teknik- og miljøudvalget 17.06.2020). Foto: Nordfyns Kommune
Annonce

Bogense: Arbejdet hen imod at sikre krydset mellem Odensevej og Assensvej uden for Bogense med et lyskryds og venstre- og højresvingsbaner, har været i gang siden december sidste år.

Derfor var det helt tilfældigt, at kommunalbestyrelsen tirsdag aften havde punktet om sikring af krydset på dagsordenen.

Men sagen er blevet ekstra aktuel efter den voldsomme ulykke søndag aften, der kostede tre mennesker livet. Og formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm (K) benyttede da også lejligheden til at sende sin dybeste medfølelse til de dræbtes pårørende og til at tage dyb afstand fra bilisten, der med høj hastighed kørte op i den forankørende bil.

Når kommunalbestyrelsen skulle behandle krydsomlægningen, skyldes det, at der er brug for, at kommunen køber et mindre areal på begge sider af Assensvej for at få plads til at udvide vejen.

Krydset etableres med venstresvingsbane fra Særslev-siden og højresvingsbane fra Bogense-siden. Der etableres ligeledes særskilt signal for cyklisterne. Tegning: Nordfyns Kommune

Og det er ikke lykkedes at indgå en frivillig købsaftale med ejeren af jorden, der ønsker at sælge på ekspropriationslignende vilkår, fordi det betyder, at udbetalingen for købet af jorden ikke er skattepligtig.

Derfor besluttede politikerne tirsdag aften, at det nødvendige areal til at sikre krydset, skal eksproprieres, hvilket kan forsinke projektet i cirka 12 uger, så arbejdet ventes at gå i gang i uge 42. /bra

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce