Annonce
forside

Farlige træer: Syv dødsulykker på tre år

Det er farligt at arbejde alene ved fældning af større træer. Arkivfoto.

Søndag mistede en mand på Langeland livet under fældning af et træ. I seks ud af syv dødsulykker i forbindelse med træfældning siden 2011 har ofrene været alene, da de blev ramt af et træ.

Dødsulykken syd for Rudkøbing søndag eftermiddag, hvor en 65-årig mand mistede livet under træfældning, er den femte af sin art inden for de seneste tre år.

I alle tilfælde er mænd omkommet efter at have været i gang med at fælde træer - og i alle fem tilfælde arbejdede mændene alene, da de blev ramt af et træ.

Ulykken på Langeland blev opdaget sent søndag eftermiddag, da en pårørende til den 65-årige mand fandt ham livløs under et stort træ, som han havde fældet. Efter manden var blevet befriet fra træet, blev han erklæret død.

Naturstyrelsen opfordrer til, at folk, der selv skover træ og sanker brænde følger de samme sikkerhedskrav, som stilles til professionelle skovarbejdere. Det betyder blandt andet, at man aldrig bør arbejde alene med en motorsav.

Hvis man alligevel arbejder alene, skal man have en tændt mobiltelefon på sig og have aftalt med en anden, at man ringer til vedkommende på bestemte tidspunkter.

Træer flækker

En sådan aftale kunne dog næppe have reddet en 47-årig mand fra Ryslinge-egnen, som blev fundet død den 24. januar sidste år i et skovområde ved Pederstrup på Midtfyn.

Han blev fundet af skovejeren, som undrede sig over, at mandens bil stadig holdt ved skoven, dagen efter han var begyndt at fælde træer. Ifølge politiet blev manden formentlig dræbt på stedet, da et træ flækkede og ramte manden.

Dagen før havde en far fundet sin 39-årige søn død i en skov ved Holbæk, hvor han havde været i gang med at fælde et træ med en motorsav. Manden, der blev beskrevet som en rutineret skovhugger, havde ifølge politiet mistet livet, da stammen flækkede og faldt ned over ham.

Tre uger senere, den 17. februar 2013, døde en 66-årig mand fra Sjællands Odde på Rigshospitalet, efter han et par døgn tidligere var blevet ramt af et 20 meter højt poppeltræ, som han var ved at fælde.

Manden havde ifølge politiet skåret en korrekt kile i træets ene side, men da trækronen satte sig fast i nogle andre træer, gik det galt.

Manden forsøgte at trække træet ned med et reb, men da træet løsnede sig, løb manden ifølge vidner uheldigvis ind i træets faldretning og blev ramt i brystet.

Annonce

Fundet i sin have

I februar 2012 var det en 50-årig mand, der døde under fældning af et træ i Igelsø ved Holbæk. Manden var ifølge politiet ved at skære et 10-15 meter højt træ over, da det væltede og ramte ham i hovedet.

Da politiet nåede frem, sad han fastklemt i fem meters højde mellem en lift og dele af det væltede træ.

I oktober 2011 blev en 61-årig mand fundet død i sin have i Ålsgårde nord for Helsingør. Han havde brækket nakken og var ifølge politiet formentlig blevet dræbt på stedet efter at være faldet seks-otte meter ned fra et træ, som han var ved at beskære.

Manden boede alene og blev først fundet, da hans familie undrede sig over ikke at have hørt fra ham i flere dage.

I januar 2011, var en 84-årig mand og hans svigersøn i gang med at fjerne nogle udgåede asketræer på en ejendom i en skov ved Aabenraa, da det gik galt for den ældre mand.

Mens hans svigersøn kørte noget træ væk, fortsatte han selv med det næste træ, der skulle fældes. Ulykkeligvis flækkede det og faldt ned over ham. Han døde ifølge politiet på stedet.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Sport

Medie: Eriksen og Brentford er enige om kontrakt

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold leverede en storkamp i Györ - tæt på halvt mirakel i Champions League

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Nordfyn For abonnenter

Succes med individuelle hensyn på plejehjemmet: 79-årige Bodil vælger at få ordnet negle hver 14. dage

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Odense

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Faaborg-Midtfyn

Se video: Først var robotten medvært i Natholdet - Nu skal den sikre hygiejnen på hospitaler i hele verden

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce