Annonce
forside

Farlige træer: Syv dødsulykker på tre år

Det er farligt at arbejde alene ved fældning af større træer. Arkivfoto.

Søndag mistede en mand på Langeland livet under fældning af et træ. I seks ud af syv dødsulykker i forbindelse med træfældning siden 2011 har ofrene været alene, da de blev ramt af et træ.

Dødsulykken syd for Rudkøbing søndag eftermiddag, hvor en 65-årig mand mistede livet under træfældning, er den femte af sin art inden for de seneste tre år.

I alle tilfælde er mænd omkommet efter at have været i gang med at fælde træer - og i alle fem tilfælde arbejdede mændene alene, da de blev ramt af et træ.

Ulykken på Langeland blev opdaget sent søndag eftermiddag, da en pårørende til den 65-årige mand fandt ham livløs under et stort træ, som han havde fældet. Efter manden var blevet befriet fra træet, blev han erklæret død.

Naturstyrelsen opfordrer til, at folk, der selv skover træ og sanker brænde følger de samme sikkerhedskrav, som stilles til professionelle skovarbejdere. Det betyder blandt andet, at man aldrig bør arbejde alene med en motorsav.

Hvis man alligevel arbejder alene, skal man have en tændt mobiltelefon på sig og have aftalt med en anden, at man ringer til vedkommende på bestemte tidspunkter.

Træer flækker

En sådan aftale kunne dog næppe have reddet en 47-årig mand fra Ryslinge-egnen, som blev fundet død den 24. januar sidste år i et skovområde ved Pederstrup på Midtfyn.

Han blev fundet af skovejeren, som undrede sig over, at mandens bil stadig holdt ved skoven, dagen efter han var begyndt at fælde træer. Ifølge politiet blev manden formentlig dræbt på stedet, da et træ flækkede og ramte manden.

Dagen før havde en far fundet sin 39-årige søn død i en skov ved Holbæk, hvor han havde været i gang med at fælde et træ med en motorsav. Manden, der blev beskrevet som en rutineret skovhugger, havde ifølge politiet mistet livet, da stammen flækkede og faldt ned over ham.

Tre uger senere, den 17. februar 2013, døde en 66-årig mand fra Sjællands Odde på Rigshospitalet, efter han et par døgn tidligere var blevet ramt af et 20 meter højt poppeltræ, som han var ved at fælde.

Manden havde ifølge politiet skåret en korrekt kile i træets ene side, men da trækronen satte sig fast i nogle andre træer, gik det galt.

Manden forsøgte at trække træet ned med et reb, men da træet løsnede sig, løb manden ifølge vidner uheldigvis ind i træets faldretning og blev ramt i brystet.

Annonce

Fundet i sin have

I februar 2012 var det en 50-årig mand, der døde under fældning af et træ i Igelsø ved Holbæk. Manden var ifølge politiet ved at skære et 10-15 meter højt træ over, da det væltede og ramte ham i hovedet.

Da politiet nåede frem, sad han fastklemt i fem meters højde mellem en lift og dele af det væltede træ.

I oktober 2011 blev en 61-årig mand fundet død i sin have i Ålsgårde nord for Helsingør. Han havde brækket nakken og var ifølge politiet formentlig blevet dræbt på stedet efter at være faldet seks-otte meter ned fra et træ, som han var ved at beskære.

Manden boede alene og blev først fundet, da hans familie undrede sig over ikke at have hørt fra ham i flere dage.

I januar 2011, var en 84-årig mand og hans svigersøn i gang med at fjerne nogle udgåede asketræer på en ejendom i en skov ved Aabenraa, da det gik galt for den ældre mand.

Mens hans svigersøn kørte noget træ væk, fortsatte han selv med det næste træ, der skulle fældes. Ulykkeligvis flækkede det og faldt ned over ham. Han døde ifølge politiet på stedet.

Annonce
Odense For abonnenter

Mens toårig søn sad på bagsædet: Fører og passager skiftede plads med 80 kilometer i timen på motorvejen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Landsbyer frygtede at miste milliondyr cykelsti over motorvejen: Nu får de to helt nye broer, når den gamle rives ned

Erhverv For abonnenter

Øjenåbner i vestfynsk stationsby: Christian og Christian trækker kunder til fra de større byer og sørger for nyt imponerende plus på bundlinjen

Kerteminde

Denne gang skulle den være god nok: Sushirestaurant åbner lige om lidt

Odense

Fem små killinger efterladt til døden i denne lille papkasse: - Det er aldrig okay

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Kaj jagter billig strøm: - Elprisen er steget vanvittigt, og det kan mærkes på elregningen

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma markant

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Annonce