Annonce
Faaborg-Midtfyn

Farlige klinker på cykelsti midt i byen skal væk: - Gå til Louis Nielsen, Åge

Klinkerne kan være glatte, og det er for svært at se forskel på cykelsti og fortov. Derfor skal mørkere og mere ru klinker nu lægges på cykelstien ved Centrumpladsen. Foto: Ane Johansen
900.000 kroner koster det at skifte de såkaldte Odense-klinker på en cykelsti midt i Ringe. De er glatte og gør det svært at se forskel på cykelsti og fortov, lyder begrundelsen.

Ringe: De kan være meget glatte, klinkerne. Særligt i efteråret og om vinteren.

Sådan lyder begrundelsen for at udskifte de såkaldte Odense-klinker på cykelstien ved Centrumpladsen i Ringe.

- En eller anden arkitekt bør få et æselspark. Det drejer sig om få hundrede meter, men det er livsfarligt, og nu bliver arkitektfejlen rettet. Hvis man ikke ved, at de er glatte, så skal man bare sætte sig op på cyklen og køre en tur, lød det forleden fra formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Søren Kristensen (V), på et kommunalbestyrelsesmøde.

Annonce

Klinkerne, som har udgjort cykelstien i mange år, har samme farve som klinkerne på fortovet. Og det kan gøre det svært at skelne, har Dansk Folkepartis Åge Priisholm blandt andre måttet sande.

Åge Priisholm (DF) blev opfordret til at gå til Louis Nielsen i en cykelsti-debat. Men DF'erens briller er faktisk fra selvsamme brilleforretning, fortæller han til avisen. Foto: Ane Johansen

- Det var først for nylig, at jeg fandt ud af, at der var en cykelsti. Jeg har altid cyklet på vejen, indtil der var én, der spurgte mig, hvorfor jeg ikke brugte cykelstien, fortalte DF'eren ved samme lejlighed.

Dét undrede Søren Kristensen.

På denne strækning skal klinkerne skiftes. Illustration: Faaborg-Midtfyn Kommune

- Det er ret imponerende at overse. Så skal du nok gå til Louis Nielsen, Åge, lød det venlige råd fra udvalgsformanden.

Med de - og et par andre - ord besluttede kommunalbestyrelsen således at udskifte klinkerne på cykelstien og fjerne lygtepæle og pullerter, der i øvrigt står i vejen.

Søren Kristensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget, opfordrede sin byrådskollega til at gå til Louis Nielsen, hvis ikke han kunne se, at der var en cykelsti ved Centrumpladsen. Foto: Ane Johansen

Strækningen går langs Centrumpladsen fra Jernbanegade til Algade, og den nye sten, som skal lægges på cykelstien, bliver mørkere og mere ru, så den er nemmere at genkende og mere sikker for tohjulede at færdes på.

At udskifte klinkerne koster 900.000 kroner og er en del af ambitionen om at gøre Ringe til en mere cykelvenlig by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Professor efter omdiskuterede klimaanbefalinger: Færre biler giver nye muligheder i Odense

Odense For abonnenter

Kerteminde vogter miljøet i Odense Fjord: Er ikke med i ny gruppe, der vil redde fjorden

Kerteminde For abonnenter

Hvor tæt kan bådene pakkes på marinaen? - Arkitekten kender ikke meget til sejlsport, siger sejler

Annonce