Annonce
Sport

Farlig Dolberg fører an i sikker sejr over Luxembourg

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kasper Dolberg blev dobbelt målscorer, da Danmark uden besvær slog Luxembourg med 4-0 i en testkamp.

Spillerne på det danske fodboldlandshold kan rejse hjem til deres klubber med en god fornemmelse i kroppen.

Tirsdag aften leverede danskerne en professionel indsats og vandt ubesværet 4-0 over Luxembourg i en testkamp i Aalborg.

Havde det været nødvendigt med en større sejr, kunne danskerne formentlig godt have hevet et ekstra gear frem. Kasper Dolberg scorede to mål og blev kåret til kampens spiller af publikum, mens Martin Braithwaite og Christian Gytkjær scorede et mål hver.

Selv om tempoet i perioder faldt ud af kampen, fik Åge Hareide set, at hans spillere sagtens kan åbne på papiret svage modstandere, der står forholdsvis lavt på banen. Det er nemlig den type modstander, der venter, når Danmark 15. november møder Gibraltar i en EM-kvalifikationskamp.

Udtagelsen af den lokale AaB-helt Lucas Andersen var med til at booste billetsalget, og i alt endte 9043 tilskuere med at bruge en aften i efterårsferien på at se kampen.

De måtte dog vente en time, før de fik lov til at se superligastjernen i aktion - han havde et anonymt indhop.

Sammenlignet med 1-0-sejren over Schweiz i lørdags, havde Åge Hareide skiftet ud på seks positioner, men beholdt profiler som Kasper Schmeichel, Simon Kjær og Christian Eriksen i startopstillingen.

Det var en anden af gengangerne fra i lørdags, Martin Braithwaite, der åbnede kampens målkonto. Mathias "Zanka" Jørgensen headede til bolden efter et hjørnespark, og via Kasper Dolberg endte kuglen foran Martin Braithwaite, der dårligt kunne undgå at score.

På højrekanten havde sidste sæsons superligatopscorer, Robert Skov, fået chancen.

Efter at have haft tre afslutninger forbi mål i den indledende fase, valgte han på et kontraangreb at aflevere på tværs til sin gode Silkeborg-ven Kasper Dolberg. Angriberen skød første gang og sendte bolden hårdt og fladt i mål.

Med en komfortabel 2-0-føring midtvejs i første halvleg trådte danskerne en anelse på bremsen.

Det blev til få løse muligheder for at udbygge føringen før pausen, men efter en skidt clearing i det danske forsvar kunne det også være blevet til en reducering ved Gerson Rodrigues.

I pausen blev Christian Eriksen skiftet ud med Lukas Lerager. Et varsel om, at nu var det tid til at lufte de resterende reserver i truppen.

Havde det ikke været for en vaks Kasper Schmeichel, var gæsterne også kommet på måltavlen i Aalborg.

Helten fra sejren over Schweiz diskede dog op med en stærk fodparade, da det var nødvendigt i begyndelsen af anden halvleg. Dermed havde han også en andel i, at Danmark for fjerde kamp i træk holdt buret rent.

I stedet for en snert af unødvendig spænding blev kampen for alvor punkteret, da Kasper Dolberg efter en time kunne score til 3-0 efter et flot forarbejde af Pierre-Emile Højbjerg og Henrik Dalsgaard. Målet var Dolbergs sidste aktion i kampen.

Han blev erstattet af Christian Gytkjær, og i samme sekvens blev Lucas Andersen også skiftet ind til stor jubel.

Gytkjær skulle kun bruge få minutter på banen, før han udbyggede den danske føring på hovedstød efter endnu en assist af Henrik Dalsgaard.

Uden for alvor at folde sig ud trillede danskerne sejren hjem, og de slap også for synlige skader, inden de vender hjem til klubkampe med point på spil.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce