Annonce
Fyn

Faren er drevet over: Højvandet blev ikke kritisk

Voldgraven i Nyborg holdt til den øgede mængde vand, som fyldte den op under højvandet natten til tirsdag, oplyser Beredskab Fyn. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen.
Beredskab Fyn har i nat holdt særligt øje med voldgraven i Nyborg - den holdt til presset af vand.

Fyn: Mandag stod Beredskab Fyn klar med sand og sandsække til borgere i Seden Strandby ved Odense Fjord, som ifølge DMI's varsel kunne se frem til en aften og nat, hvor vandet, som blæsten pressede ind i fjorden, ville stige en bekymrende højde.

Men det blev ved bekymringerne. Ifølge både Fyns Politi og Beredskab Fyn har der ikke været alvorlige problemer med højvandet natten til tirsdag.

- Det har ikke været så højt, at det har været kritisk, siger indsatsleder ved Beredskab Fyn Michael Pedersen.

- Vi har selvfølgelig holdt øje med det, og så har vi fokuseret på voldgraven i Nyborg i forhold til alt det vand, der kommer bagfra. Det er der, vi har lagt de fleste af vores kræfter, siger han.

- Hvordan er det gået i Nyborg?

- Det, der er problemet, er, at sluserne lukker, så vand fra åerne kan ikke komme ud fra voldgraven, og så bliver den fyldt. Men voldgraven har kunnet holde det, og den er blevet åbnet igen, efter vandstanden er faldet udenfor, siger Michael Pedersen, som forventer, at problemerne med højvande er overstået i denne omgang.

DMI's varsling om forhøjet vandstand gælder nemlig ikke længere for de fynske kyster, selvom der indtil onsdag middag forventes blæst med frisk vind til kuling og vindstød op til stormstyrke.

Det vil dog være ved Jyllands vestkyst, blæsten giver de største problemer - og i den vestlige del af Limfjorden. DMI varsler højvande i Vadehavet tirsdag eftermiddag mellem to og tre meter over normal vandstand, og i Limfjorden ventes en længere periode med forhøjet vandstand mellem 1,3 og 1,8 meter over normalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce