Annonce
Nyborg

Varsel afblæst efter brand på Fortum

Slukningsarbejdet var stadig i fuld gang, da dette billede blev taget. Foto: Kasper Riggelsen
Varslen om giftig røg, som har holdt en del af Nyborgs borgere indendørs, er nu afblæst. Varslingen kom på baggrund af en brand i virksomheden Fortum, tidligere i dag. Der er ingen tilskadekomne som følge af branden, oplyser politiet.
Annonce

Opdateret tirsdag kl. 15.55

Klokken 15.50 melder Fyns Politi ud på Twitter, at det igen er sikkert at færdes udendørs i områderne, som tidligere var varslede med risiko for farlig røg.

Klokken 14.00 udsendte Fyns Politi en pressemeddelelse om branden på Fortum, det tidligere Kommunekemi.

Her bekræftede man, at der var udbrudt brand i affald i Fortum på Lindholmvej 3, 5800 Nyborg. Branden udviklede røg, der kunne være sundhedsskadelig ved indånding. Røgen lugtede af rådne æg, fordi der var tale om svovl.

Man opfordrede folk til at holde sig indendørs, og lukke for døre og vinduer samt slukke ventilationsanlæg. En varsel der nu er afblæst. Det berørte område var Øst/nordøst for Slipshavnsvej, Lindholmvej, Storebæltsvej, Østerøvej og ud til afkørsel 44, Knudshoved på Fynske Motorvej og golfbanen.

Hvis man føler sig utilpas efter at have indåndet røg – eller ildelugtende luft, så skal man søge læge eller i alvorlige tilfælde ringe 112.

Slipshavnsvej er samtidig delvist genåbnet for trafik.

En efter en ankom udrykningskøretøjerne til Fortum, det tidligere Kommunekemi i Nyborg. Foto: Kasper Riggelsen

Klokken 12.55 skrev Fyns Politi på Twitter, at der var kontrol over branden. Ifølge politiet skulle der ikke være nogen tilskadekomne.

Tina Jensen, der er ejer af Nyborg Strandcamping, fortæller, at politiet har informeret om, at gæsterne skal blive inden døre.

Indehaveren var dog ikke overrasket over meldingen om brand i Fortum. Selv har hun nemlig tre gange i løbet af morgenen henvendt sig til miljølinjen og Nyborg Kommune for at klage over en kraftig lugt af svovl eller tjære, fortæller hun til Fyens Stiftstidende.

Politiet spærrede Lindholm Havnevej af på grund af risikoen for farlig røg. Foto: Kasper Riggelsen

Ifølge redaktionens oplysninger vardet nogle palletanke, som stod i brand på Fortum. Beredskab Fyn var til stede ved branden. Mandskab fra både Odense og Nyborg deltog i slukningen.

Opdateres løbende

Endnu en brandbil ankommer til stedet. Foto: Kasper Riggelsen
Foto: Kasper Riggelsen
Brand ved Fortum. Foto: Lotte Mejer Sørensen

(Opdateres)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce