Annonce
Fyn

Far til handicappet får svar: Hvorfor er det så svært, når man ringer til regionen?

Uden Nem-id skal tidsbestilling til covid-19-vaccination ske ved at ringe til den region, man bor i. Region Syddanmarks AMK Vagtcentral, som håndterer opkaldene, er blevet overrasket over, hvor mange der ringer for at ændre tid til deres vaccination, forklarer funktionsleder Kim Pedersen. Arkivfoto: Kim Rune.
Har man ikke NemId, er man henvist til at bestille vaccinationstid ved at ringe til regionen. Og det kræver tålmodighed.

Odense: Er det nemt at bestille tid til en vaccination, hvis man ikke har NemId? Nej, det er det ikke, mener Torben Holck Nielsen fra Odense.

Han har sammen med sin kone gennem flere dage forsøgt at bestille en vaccinationstid til deres 35-årige datter, som er multihandicappet og ikke har NemId. Hun fik i sidste uge en invitation til at blive vaccineret, og forældrene ringede derfor til Region Syddanmark for at bestille en tid til hende.

- Vi fik at vide, at der var absolut ingen ledige tider på Athenevænget i Odense lang tid frem i tiden. Nu har vi så prøvet både mandag, tirsdag, onsdag og torsdag i denne uge at ringe til det nummer, der står, man kan ringe til, hvis man ikke har NemId, og det eneste, man får at vide, er, at der er meget lange ventetider - og så spiller den musik, siger Torben Holck Nielsen.

Annonce

Han er udmærket klar over, at der også er et vaccinationscenter i Svendborg, og at der er flere vaccinationssteder i blandt andet Odense - som dog ikke har åbent hver dag.

- Ja, det er jo meget nemt, når man har en multihandicappet datter i kørestol. Vi skal måske tage fri en hel dag for at køre hende i stedet for lige at kunne smutte ud på Athenevænget, konstaterer han.

- Men uanset hvad ville I selv skulle køre hende?

- Ja. Men vi kan jo ikke engang komme igennem og reservere en tid. Hvis man ikke har NemId, er man prisgivet. Vi har da ikke lyst til at sidde i telefonen i timevis og vente, mens der bliver spillet sagte taffelmusik.

- De har simpelthen for lille kapacitet og for dårlig service. Nogle steder får man at vide, at man kan trykke 1, og så ringer de tilbage. Men hvis man bare fik at vide, hvilket nummer man var i køen, ville det hjælpe, mener Torben Holck Nielsen.

Mange ringer samtidig til ferieramt callcenter

På Region Syddanmarks AMK Vagtcentral (akut medicinsk koordinering) erkender funktionsleder Kim Pedersen, at det p.t. kan være svært at komme igennem på telefonnummeret.

- Vi er blevet lidt overraskede over, hvor mange der ringer i øjeblikket for at ændre deres tid til vaccination. Vi har jo ellers i lang tid set, at der ikke har været så mange opkald i takt med at det er de yngre borgere, der er blevet inviteret, og der er kommet flere vacciner, siger han.

- Men det er desværre korrekt, at der har været ventetid på telefon til vores callcenter i denne uge, især om formiddagen, hvor rigtig mange ringer på samme tid fra klokken otte og et par timer frem. Vi foreslår derfor, at borgerne forsøger at ringe igen lidt senere på dagen, hvor der ikke er så meget pres på telefonerne, siger han.


Før de ekstra vacciner kom, holdt man en del tider tilbage for at være sikker på, at der var tider nok til dem, der skulle vaccineres anden gang. Men fra 20. juli og de følgende dage i næste uge ligger der en del tider i Odense til dem, der skal have første stik.

Kim Pedersen, funktionsleder, AMK Vagtcentral i Region Syddanmark


For at kunne besvare det øgede antal opkald er vagtcentralen i gang med at kalde flere på arbejde.

- Men vi er også her ramt af, at mange af vores medarbejdere holder ferie, konstaterer Kim Pedersen.

Torben Holck Nielsens problem med at bestille en tid i Odense burde kunne blive løst allerede i næste uge, mener Kim Pedersen.

- Før de ekstra vacciner kom, holdt man en del tider tilbage for at være sikker på, at der var tider nok til dem, der skulle vaccineres anden gang. Men fra 20. juli og de følgende dage i næste uge ligger der en del tider i Odense til dem, der skal have første stik, siger han.

Vaccination uden Nem-id

  • 348.000 danskere over 15 år er fritaget fra Digital Post fra det offentlige og bruger ikke Nem-id.
  • Uden et Nem-id skal man bestille tid til en vaccination telefonisk. I Region Syddanmark sker det på 99 44 07 17. Der er åbent alle dage, inkl. weekender, klokken 8-18.
  • Man kan også bestille tid til vaccination telefonisk, hvis man har svært ved selv at bestille tid på Vacciner.dk.
Annonce
Assens For abonnenter

Gammelt hus var netop solgt til nedrivning, da det brændte: - Jeg kan da godt se, det kan se lusket ud

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Pasningsproblemer i Bellinge: Lange ventetider og pladstilbud i Vollsmose

Erhverv For abonnenter

Elitestuderende får smag for den danske robotdrøm: - Her kan man starte noget stort

Sport

Bolbro bød Esbjerg op til dans i pokalen: Hyballas onde ånd spøgte over Odense Atletikstadion

Faaborg-Midtfyn

Bodegaejer vil betale din taxa: - Man skal gøre lidt mere for at lokke kunderne til

Faaborg-Midtfyn

Varebil og personbil kørt sammen: To personer sendt på skadestuen

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Nyborg

Træfuglen stod igen i år for skud: Skydebrødre glæder sig over en fugleskydning uden restriktioner

Odense

Politiet med foreløbig konklusion på alvorlig brandulykke: Syvårig har formentligt leget med ilden

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Kerteminde

Hos mekanikeren fik Bolette et opkald fra politiet: - Det betyder mere, hvis de også gør noget ved sagen

Nyborg For abonnenter

Protestpartiet satte en stopper for det 'uoplyste enevælde': - Jeg fik et chok, da jeg så, hvordan byrådet fungerede

Faaborg-Midtfyn

Farmcamp slår computerspil med alle længder: - Det fedeste er at styre maskinerne

Annonce