Annonce
Udland

Far redder sin lille søn ud af kæben på dingo på ferieø

William West/Ritzau Scanpix
En campingferie udviklede sig dramatisk, da en dingo snuppede en 14 måneder gammel dreng på australsk ferieø.

En far har reddet sin 14 måneder gamle søn fra at blive dræbt af en dingo på den australske turistø Fraser Island.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Tidligt fredag morgen lokal tid blev barnets forældre i deres autocamper vækket af gråd, som de kunne høre kom fra en stadig længere afstand. Da faren kom ud, så han en dingo i færd med at slæbe barnet væk.

Manden fik omgående vristet barnet ud af kæben på dyret, oplyser myndigheder på Fraser Island.

Samtidig måtte han jage en større gruppe dingoer væk fra området.

Barnet blev efterfølgende behandlet for to dybe bid i nakken, hvorefter det med helikopter blev bragt til et hospital.

- Drengen var blevet snuppet i området omkring ryggen og halsen og blev trukket med. Så hvis ikke det havde været for forældrenes hurtige reaktion og evne til at jage dingoerne væk, ville drengen nok have haft mere alvorlige skader, siger redningspiloten Frank Bertoli til det australske medie ABC.

Angrebet er det tredje af sin slags på Fraser Island i år. To dingoer blev i marts aflivet, efter at en fransk mor og hendes søn var blevet slemt tilredt i et angreb.

Myndigheder har før advaret turister om, at dingoer er vilde dyr, som skal omgås med forsigtighed.

Der lever omkring 200 dingoer på Fraser Island, oplyser de lokale myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Dingoer er fredede på Fraser Island, som ligger ud for den australske østkyst i delstaten Queensland.

Øen er med i Unescos verdensarvsprogram, fordi den med en længde på 122 kilometer og en bredde på op til 25 kilometer er verdens største sandø.

Det seneste dingoangreb vækker mindelser i Australien om en spektakulær sag fra 1980, som senere er blevet filmatiseret.

Her forsvandt et spædbarn fra et telt på en campingplads i Australien. Moren forklarede, at barnet var blevet taget af en dingo.

Hun blev efterfølgende kendt skyldig i at have dræbt sit barn og blev fængslet i tre år, før hun blev frikendt i sagen.

Det er dog først i 2012 blevet slået fast, at barnet rent faktisk blev fjernet og dræbt af en dingo.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce