Annonce
Middelfart

Far og datter har pyntet gavl med juleanimationer: - Der har været så meget positiv feedback

Sally Nyhus Madsen på fem år tegner hver dag juletegninger, og mange af dem sørger hendes far, Rasmus Nyhus Hansen, for, bliver projekteret op på en tom gavl i Nygade i Middelfart. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Rasmus Nyhus Hansen og datteren Sally Nyhus Madsen er gået sammen om at projektere animerede tegninger op på en gavl i Nygade i Middelfart. Det har givet masser af reaktioner på Facebook og besøg fra nysgerrige middelfartere gennem november og december.

Middelfart: Det begyndte egentlig bare som et hyggeligt projekt mellem far og datter, der også gerne skulle drysse lidt højtidsstemning ud over Middelfarts midtby til gavn for andre.

Men siden er Rasmus Nyhus Hansen og Sally Nyhus Madsens juleanimationer på gavlen i Nygade endt med at give mere end 1000 reaktioner på Facebook, masser af trafik i gaden og tilkendegivelser, bank på døren og endda gaver.

- Der har været så meget positiv feedback, siger Rasmus Nyhus, der er overrasket over og glad for opmærksomheden, som den ellers forholdsvis spontane idé har skabt.

Annonce

- Vi kiggede ud ad vinduet, fik øje på gavlen og tænkte "den er stor og hvid". Og så tænkte vi, at det kunne være sjovt at få en af hendes (Sally, red.) tegninger op på væggen. Og så greb det om sig, siger han.

- Vi har nok ved et tilfælde ramt ned i noget, folk tager godt imod, fordi vi er nogle kreative mennesker, tilføjer hans hustru, Eva Madsen.

Familien, der sidste år flyttede til Middelfart, består af Rasmus Nyhus Hansen, Sally Nyhus Madsen, Eva Madsen og døtrene Molly Reibe og Betty Reibe. Foto: Sofie Ejlskov Hugger

De første animationer blev vist i midten af november, og familien fortæller, at de nogle gange om ugen har føjet flere fortællinger til lysshowet, der har kørt på gavlen i Nygade på tilfældige dage mellem klokken 17 og klokken 21.

Det har fungeret ved, at Sally Nyhus Madsen har lavet tegninger af juletræer, nisser, rensdyr, gaver eller noget helt femte, og så har Rasmus Nyhus Madsen, der også til daglig arbejder som animator, taget dem med ind til sin computer og givet de forskellige figurer liv.

Herefter er de gennem vinduet blevet projekteret op på den tomme gavl, hvor forbipasserende har kunnet lade sig underholde af nisser, der danser, eller julemanden, der flyver over himlen i sin kane.

- Jeg synes, det er dejligt, siger femårige Sally Nyhus Hansen selv om animationsprojektet.

Hvorfor?

- Fordi det er sjovt.

Da avisen er forbi for at møde familien og se projektet, er der også en bil, der stopper op for at følge med. Det er Marianne Larsen fra Middelfart, der har set et indslag om animationerne på TV2 Fyn og nu vil opleve dem selv sammen med sin datter og sit barnebarn.

Sally Nyhus Madsen er allerede gået i gang med en nytårstegning, der måske som den sidste i år skal animeres og op på gavlen i Nygade. Foto: Sofie Ejlskov Hugger

- Det er flot lavet. Det er en rigtig dygtig kunstner, der står der, siger hun og kigger hen mod Sally Nyhus Madsen.

Hun roser idéen, og det, at Rasmus Nyhus Hansen og datteren er gået sammen om den.

- Det er en rigtig god idé og et godt initiativ. Det skaber noget andet, når man gør børnetegninger levende, siger Marianne Larsen.

Rasmus Nyhus Hansen sidder også til daglig ved computeren og arbejder på at animere den nye Ternet Ninja 2-film. Det er noget, der stjæler meget af hans tid, idet dens deadline nærmer sig. Samtidig kan det godt være endnu en tidsrøver, når Sallys tegninger skal skilles ad og gøres levende - men det står faderen gerne for.

- Der går nogle timer, det gør der jo. Men når hun kommer hjem fra børnehave, vil hun selvfølgelig gerne have lavet sin tegning, siger Rasmus Nyhus Hansen.

Familien, der flyttede til Middelfart for halvandet år siden, overvejer også, hvordan projektet kan blive bredt endnu længere ud til næste år.

- Når børn laver noget, er det vigtigt at bakke det lidt op. Og når Rasmus er uddannet animator, ligger det lidt til højrebenet, siger Eva Madsen.

Sådan ser det ud, når Rasmus Nyhus Madsen retter projektoren mod gavlen, og et juleeventyr udspiller sig. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Annonce
Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Sydfyn For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Middelfart

Ejby manglede en tradition - nu står frivillige sammen om at skabe den

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Nyborg

Har lige åbnet med take away: Nu ryger skiltet i Facaderådet

Odense For abonnenter

21-årig sprang om på bagsædet under kørsel: Kørte ind i politibil

For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Odense For abonnenter

Madanmeldelse: Et brag af en aften HOS Hemme og Spolum

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kerteminde

Ny runde hærværk mod biler i midtbyen: Nogen har set sig gal på sidespejle

Odense For abonnenter

Søren Lundgaard købte hus i 2013, og letbanen blev brugt som salgsargument: - Jeg tænkte bare, 'det bliver pissegodt for vores huspris'

Assens

Hans på en vild mission: Han kører Fyn rundt på et døgn - og den gamle knallert fra 1974 ville ikke starte

Annonce