Annonce
Middelfart

Far frifundet for anklager om overgreb mod datter

Retssagen foregik for lukkede døre i Retten i Odense. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
En mand fra Vestfyn blev onsdag frifundet for flere tiltaler om overgreb mod sin biologiske datter. Nu skal anklagemyndigheden beslutte, om den vil anke sagen.

Vestfyn: Onsdag blev en 46-årig mand fra Vestfyn frikendt ved Retten i Odense for en række tiltaler om seksuelle overgreb mod sin biologiske datter.

Manden har siddet varetægtsfængslet siden slutningen af oktober måned, hvor han blev anholdt og sigtet for at have begået overgreb mod sin datter ved flere lejligheder.

Ved retten var han onsdag tiltalt for at have begået seksuelle overgreb mod datteren i perioden fra 2011 til 2016, fra hun var otte til 13 år gammel. Anklagerne gik blandt andet på, at han skulle have befamlet hende samt tvunget hende til oralsex og samleje. Manden nægtede sig skyldig.

Retssagen foregik for lukkede døre. Både forsvareren samt datterens bistandsadvokat anmodede om, at dørene skulle lukkes, fordi de mente, der ville komme detaljer frem, der kunne være særdeles krænkende for datteren. Derudover påpegede forsvareren, at sagen ikke kun vedrørte far og datter, men et helt familieliv.

Annonce

Ord mod ord

Flere personer var indkaldt til at vidne i retten i sagen mod den 46-årige mand, der altså endte med at blive frifundet. Det var personer, der havde forskellige former for kontakt til familien. Herunder pigens mor, flere personer i pigens omgangskreds samt en kontaktperson fra pigens uddannelsesinstitution.

Anklager Daniel Dokkedahl fortæller, at det i denne type sager ofte er sådan, at der ikke er vidner til selve episoderne. Det var der heller ikke i denne sag, hvor pigens mor, der var nærmeste vidne, hverken kunne be- eller afkræfte, at episoderne havde fundet sted.

Derfor er det den enes forklaring mod den andens. I det her tilfælde faderens forklaring mod datterens forklaring.

- Så dommeren skulle tage stilling til, om hendes forklaring var tilstrækkelig. Det skal være hævet over enhver rimelig tvivl, at hendes forklaring er mere troværdig end hans forklaring i sådan et tilfælde, siger anklager Daniel Dokkedahl.

Retten vurderede ikke, at datterens forklaring var tilstrækkelig, og faderen blev derfor frifundet.

Anklagemyndigheden har nu 14 dage til at beslutte, om den vil gå videre med sagen og anke dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce