Annonce
112

Far bortførte døtre fra mor i Odense for ni år siden - nu er han dukket op i Danmark

Arkivfoto: Michael Bager.
To døtre, der som små blev taget med til Libanon af deres far, er tilbage i Danmark efter ni år.
Annonce

Odense: Mandag eftermiddag fremstilles en 46-årig mand i Retten i Odense, oplyser anklagemyndigheden. Fyns Politi ønsker manden varetægtsfængslet, fordi han i juli 2010 bortførte sine mindreårige døtre til Libanon.

Manden blev ifølge anklagemyndigheden anholdt, da han søndag dukkede op i Københavns Lufthavn med sine døtre, og mandag klokken 14 bliver han fremstillet i grundlovsforhør.

Da pigerne blev bortført, var de ni og 12 år gamle, og det var moren, som havde den fulde forældremyndighed over dem. Forældrene har begge rødder i Libanon, men faren er statsløs, mens moren og børnene er danske statsborgere.

I januar 2011 blev den dengang 38-årige mand varetægtsfængslet in absentia ved Retten i Odense. Han var blevet sigtet for at have bortført sine døtre til Libanon, og med kendelsen om varetægtsfængsling fik Fyns Politi mulighed for at efterlyse manden via Interpol og få udstedt en europæisk arrestordre på ham.

Manden havde allerede forud for retsmødet i Odense via ambassaden i Beirut ladet forstå, at han ikke agtede at give børnene tilbage til deres mor. I byretten havde han i maj 2010 fået tilkendt forældremyndigheden over døtrene, og selvom moren kærede den kendelse til landsretten, hvor hun fik tilkendt forældremyndigheden i november samme år, var det for sent; da var faren og døtrene forlængst i Libanon.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce