Annonce
112

Far advarer andre: Mand i hvid varevogn tilbød slik til drenge

Arkivfoto: Michael Bager

Opdateret kl. 16.30: Fyns Politi bekræfter at have modtaget en anmeldelse af episoden.

Aarup: En far til en otteårig dreng på Aarupskolen advarer nu andre forældre med børn om en mand i en hvid varevogn.

Tirsdag mellem klokken 16 og 16.45 forsøgte manden i den hvide varevogn at tilbyde to skoledrenge slik, da de gik hjem fra skole.

Da drengene var gået forbi Aarup Fritidscenter På Ormehøjvej observererede de, at køretøjet fulgte efter dem indtil varebilen kørte ind på Eventyrbakken. Bilen kom fra Indre Ringvej. Ifølge drengens beskrivelse parkerede manden på Eventyrbakken og ventede ifølge Uffe Stylsvig Jepsen, far til den otteårige dreng, på børnene og tilbød dem slik.

Drengene blev dog bange, løb væk og gemte sig, ifølge drengens beskrivelse.

- Jeg fik en klump i halsen, nævner Uffe Sylsvig Jepsen om hændelsen.

- Jeg var rundt og stemme dørklokker på Eventyrbakken - om de havde set noget, siger han.

Men det havde ingen.

Uffe Stylsvig Jepsen var efterfølgende ud at lede efter bilen, men han fandt den ikke.

Annonce

Mand med ølvom

Uffe Stylsvig Jepsen har kontaktet Aarupskolen og anmeldt episoden til Fyns Politi.

Manden i den hvide varevogn beskrives ifølge Uffe Stylsvig Jepsen som en midaldrende mand på 40-50 år, han er tyk med "øl-vom" og har langt, mørkt hår, ifølge drengenes beskrivelse. Samt et sted mellem 175-185 høj og lys i huden. Nummerpladen på køretøjet starter sandsynligvis med "XP". Der er muligvis tale om en Ford.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce